Budapesti edzőtermek nőknek és nagy túlsúllyal fogyózóknak: ezeken a helyeken nyugisan edzhetsz

Ezeket a női edzőtermeket akkor is meglátogathatod, ha gátlásos vagy.

duci-no-edzes-torna

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Könnyű megijedni az edzőteremtől, ha az ember még kezdő. A gépek középkori kínzóeszközöknek látszanak, rajtuk ezernyi karral és pöcökkel, amit be lehet állítani rosszul, segítséget kérni pedig kínos. Még annál is kínosabb, ha nem kérsz segítséget, és elrontasz valamit. Ha érezted már így magad, nem vagy egyedül.

A légkör segít a legtöbbet, hogy jobban ellazulj. Ezért összegyűjtöttünk néhány ducibarát és/vagy női edzőtermet, ahol kezdőként sem kell attól félned, hogy furcsán néznek rád.

Női és plus size edzőtermek

A világon mindenfelé egyre nagyobb divatja van a női edzőteremnek. A Sport England tanulmánya szerint a nők 75%-a szívesebben edzene gyakrabban, de félnek attól, mit gondolnak róluk mások. Ezen segítenek a női fitnesztermek, ahol a figyelő tekintetek legalább egyik felétől megszabadulhatsz, és nem kell azon pörögnöd, hogy fogsz tetszeni a sarokban gyúró srácnak izzadtan, lihegve, az edzéstől szétcsúszva.

A helyzeten csak tovább ront, ha nagy túlsúllyal szánod rá magad a rendszeres tornára, mert ilyenkor azokat a gátlásokat is le kell vetned, amiket a kilókkal magadra szedtél. Sajnos kifejezetten túlsúlyos lányokra szabott edzőterem Budapesten nincs, de számos foglalkozás van, amelyik szívesen segít az első lépésekben. Ráadásul hidd el, hogy a gátlások is meg fognak szűnni pár óra után, mert rá fogsz jönni, hogy a legtöbb ember felnéz arra, aki tesz az egészségéért.

nok-edzes-kozos

Budapesten már rengeteg női edzőterem nyílt, ezek közül a teljesség igénye nélkül gyűjtöttünk össze párat. Biztosan találsz majd te is egyet a közeledben. 

A BBGo Női Fitness Stúdió rengeteg foglalkozással várja a betévedőket. Volt kifejezetten duciknak tartott órájuk is, ami jelenleg nem szerepel az órarendben, de a terem ettől még ducibarát. Van itt kick-box, zumba, capoeira, különböző jógák, senior-, kismama- és baba-mama foglalkozás is.

A Légy Fitt Női Mozgáscentrum a VI. kerületben található, és rengeteg óra közül válogathatsz. Köztük találsz light és kismama-foglalkozásokat, valamint kifejezetten 50+-os edzéseket is, de, ha valami keményebbre vágysz, van core-training, TRX és zumba.

A XVI. kerületi Oxy Fitt edzőteremben nemcsak edzeni lehet, van szauna, műkörmös és kozmetikus is, mind egy helyen. Ezen kívül a megszokott edzések mellett indul kangoo- és zumbaóra is.

Szintén a XVI. kerületben található a H2O Női Fitness. A picike stúdió a Szentmihályi Uszodában kapott helyett. Van ducijógájuk, és az oktató hihetetlenül kedves, emellett található itt baba-mama foglalkozás, valamint 50 fölötti óra is. A légkör nagyon családias és barátságos.

Ugyan nem külön edzőterem, de érdemes megemlíteni a Király utcai TÍLIA Tánc- és Mozgásstúdióban induló Testpozitív Jóga foglalkozásokat is. Ha nagy túlsúllyal kezdesz mozogni, a H2O-s ducijóga mellett ezt is érdemes kipróbálnod.

edzes-siker

A Diamond Fitness Női Mozgásstúdió Kispesten található, és a repertoárjában szerepel egyebek mellett a TRX, a kangoo, az intervall training és a boot camp is.

Könnyű megközelíteni az Örs Fitness stúdiót a kettes metró végállomásánál. Itt baba-mama foglalkozásokat és erősítő edzéseket találsz.

Az óbudai Tavasz Fitness 100%-os női légkört ígér, emellett tartanak itt Pilates-t és core-traininget is.

Az V. kerület sem maradt női konditerem nélkül. A Színes Női Torna Stúdió Pilates-szel, intervall traininggel, TRX-szel és core-traininggel vár.

Az újpesti Fitforma egyebek mellett kínál nyugdíjas tornát, de van itt kangoo, spinracing és piloxing is, úgyhogy biztosan találsz majd izgalmas foglalkozást.

A cikk az ajánló után folytatódik

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ha pedig nem szereted a csoportos órákat, és csak gépekkel edzenél, akkor ellátogathatsz az Amazon Női Fitness Klubba Budán. Itt szeretettel várják a túlsúllyal küzdőket és a kismamákat is. Az Üllői úton található Pálma Fitness konditerme szintén kifejezetten nőknek készült, és hatalmas a gépparkja.

Nyolc otthon végezhető gyakorlat

Ha még mindig nem mered meglátogatni az edzőtermet, ezekkel a kemény, de hatásos gyakorlatokkal otthon is formába rázhatod magad alig két hét alatt.

A képek forrása: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük