8 isteni sajtféle, amit diéta alatt is nyugodtan ehetsz: sok fehérjét, kevesebb zsírt tartalmaznak

Ezek a sajtok nemcsak magukban nagyon finomak, hanem az ételeket is sokkal ízletesebbé varázsolják.

sajtok-borító

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha valaki életmódváltásba kezd, akkor az elején úgy érezheti, hogy sok olyan dologról kell lemondania, amik korábban az étrendje alapját képezték. Valóban, a diéta során érdemes elhagyni a fehér lisztet, cukrot és a nehéz, zsíros ételeket, ám sok olyan élelmiszer marad így is, amik bátran fogyaszthatók - egy kis odafigyeléssel.

Az emberek többsége imádja a finom sajtokat, így jó hír, hogy ezeket nem kell teljesen kiiktatni a diétából, csupán arra érdemes figyelni, hogy a tömény, zsíros fajták helyett sokkal könnyebb tejtermékek kerüljenek a kosárba.

Finom és diétás ételek sajttal

Az egészséges étrend egyik alapeleme a megfelelő mennyiségű fehérjefogyasztás, amihez a szervezet nemcsak húsokból, hanem tejtermékekből is hozzájuthat. A különböző sajtfélékben eltérő lehet a fehérje- és a zsírtartalom, éppen ezért ajánlott körültekintően választani és olyan ételekkel kísérletezni, amik sajtosak, mégis diétásnak számítanak. Vannak olyan sajtok is, amiket érdemes elkerülni: ilyen a camembert, a brie, a mascarpone vagy a halloumi, hiszen ezekben sokkal magasabb a zsírtartalom, így nem számítanak túlságosan alakbarátnak. Az adatok 21 grammra vannak megadva, ami nagyjából egy átlagos szelet vagy adag súlya.

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal, tökéletlenségünkkel? Hogyan dolgozzuk fel az életünkben felmerülő elakadásokat? 

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük