Szénhidrátszegény édességek fogyókúra mellé: finomak, és nem lesz bűntudatod utánuk

Cukormentes desszerteket mutatunk, melyek könnyedén beilleszthetőek a diétába.

Diétás desszertek

Azért, mert az ember diétázik, vagy új életmódot igyekszik elsajátítani, még nem kell lemondania a finomságokról. Számos olyan, kifejezetten ínycsiklandó sütemény létezik, amit cukor nélkül, szénhidrátszegényen is el lehet készíteni, és az egész család meg fogja nyalni utána a tíz ujját.

Olyan desszerteket válogattunk most össze, melyek megállnák a helyüket bármelyik cukrászda étlapján is, és nemcsak látványra gusztusosak, elkészítve is biztosan sikert aratnak.

Diétás desszertek

Az alábbi desszertek nemcsak cukormentesek és szénhidrátszegények, de ráadásul egy részük sütés nélkül készül, így még inkább megkönnyítik a dolgodat. Az édesítést sok receptben az ízlésedre bíztuk, hiszen mindenki máshogy szereti a sütiket, így, ahol nem szerepel kifejezett mennyiség a sztíviára, annyit tegyél bele, amennyit jónak látsz. Ha gyors, de finom édességre vágysz, ne is keress tovább. 

Csokitorta hozzávalói: 3/4 csésze mandulaliszt, 1/4 csésze cukormentes kakaópor, sztívia, 2 evőkanál vaj, vaníliaaroma. Krém: 250 gr krémsajt, 4 evőkanál olvadt étcsokoládé, sztívia, vanília. Keverd az alap hozzávalóit a megfelelő állagúra, majd tortaformába nyomkodva pihentesd a hűtőben 20 percig, hogy a vaj megdermedjen. Ez idő alatt készítsd el a krémet, majd az alapra helyezve az egész sütit tedd vissza a hűtőbe még egy órára. A tetejét is leöntheted étcsokoládéval, és díszítheted gyümölcsökkel.
Fotó: anamariategzes / Getty Images Hungary
Cukkinis brownie hozzávalói: 1/3 csésze kókuszolaj, 1 és 1/4 csésze cukormentes csokireszelék, sztívia ízlés szerint, 3/4 csésze reszelt, kinyomkodott cukkini, 2 nagy tojás, 2 evőkanál cukormentes kakaópor, 3 evőkanál kukoricakeményítő vagy nyílgyökérliszt. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, olvaszd össze a csokoládét és a kókuszolajat, add hozzá a tojásokat, a cukkinit, az édesítőt, végül a kakaót és a nyílgyökérlisztet. A keveréket öntsd kivajazott tepsibe, és süsd 20-25 percig.
Pekándiós, tökös brownie hozzávalói: 3/4 csésze pürésített sütőtök, 1/2 csésze cukormentes kakaópor, sztívia, 1 teáskanál sütőpor, 1/4 teáskanál só, 6 evőkanál vaj, 3 evőkanál mandulavaj, 1 teáskanál vaníliaaroma, 1 teáskanál forraltbor-fűszerkeverék, 2 tojás, 1/4 csésze összetört pekándió. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, keverd össze a pürét, a kakaót, az édesítőt, a sütőport és a sót, majd add hozzá a vajakat és a fűszereket, végül a tojásokat egyenként. Keverd, amíg a massza sima nem lesz. Végül öntsd kivajazott tepsibe, szórd meg a tetejét a dióval, és süsd 22-25 percig.
Mandulás szelet hozzávalói: 1 csésze mandulaliszt, sztívia, 2 evőkanál olvadt vaj. A krémhez: 225 gr krémsajt, 3 evőkanál citromlé, 1 teáskanál vaníliaaroma, sztívia. Keverd össze a mandulalisztet, az édesítőt és a vajat, és terítsd szét egy tortaformában, majd tedd a hűtőbe 20 percre, Ez idő alatt keverd össze a krém hozzávalóit, majd tedd rá az alapra, és a kész süteményt helyezd vissza a hűtőbe még egy órára.
Fotó: LauriPatterson / Getty Images Hungary
Avokádós sajttorta hozzávalói: 1 csésze mandulaliszt, 1/4 csésze olvadt vaj, 1/2 kg krémsajt, 2 érett avokádó krémesre összetörve, sztívia, reszelt citromhéj, 2 evőkanál citromlé, 1 csésze tejszínhab felverve. A lisztből, a vajból és az édesítőből készítsd el az alapot, majd tedd a hűtőbe 20 percre, amíg összekevered a többi hozzávalót is. A felvert tejszínhabot csak a végén forgasd a krémbe, majd az egészet öntsd az alapra, és tedd vissza a hűtőbe még egy órára.
Sárgarépatorta hozzávalói: 3/4 csésze eritrit, 3/4 csésze vaj, 1 evőkanál vaníliaaroma, 4 nagy tojás, 2 és 1/2 csésze mandulaliszt, 2 teáskanál sütőpor, 1 teáskanál fahéj, 1/2 teáskanál só, 2 és 1/2 csésze reszelt répa, 1 és 1/2 csésze összetört pekándió. Krém: 150 gr krémsajt, 2 evőkanál vaj, 1/2 csésze eritrit, 1 teáskanál vaníliaaroma, 1 evőkanál tejszín. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, egy tálban keverd össze a száraz, egy másikban a folyékony hozzávalókat, majd öntsd össze a masszát, végül forgasd bele a répát és a pekándiót. Süss belőle két tortalapot egyenként 30-35 percig. Eközben állítsd össze a krémet, melyet hűlés után a tortalapok közé helyezhetsz.
Csokifagyi hozzávalói: 8 dl kókusztej, 2 kanál csokis fehérjepor, sztívia, 2 evőkanál cukormentes kakaópor. Keverd össze a hozzávalókat, majd öntsd előhűtött tálba, és tedd a fagyasztóba. Az első egy-két órában fél óránként keverd át.
Mini pavlova hozzávalói: 6 tojásfehérje, 1 csésze sztívia, 1 evőkanál kukoricakeményítő vagy nyílgyökérliszt, 1 teáskanál ecet, 1 teáskanál vaníliaaroma. A krémhez: 250 gr krémsajt, 200 gr tejszín, 50 gr sztívia. Verd a tojásfehérjét kemény habbá, és apránként add hozzá a többi hozzávalót, majd 140 fokra előmelegített sütőben süsd 15 percig, végül hagyd kihűlni. Közben készítsd el a felvert tejszínhabból és a krémsajtból a krémet. Ezzel és friss vagy fagyasztott gyümölcsökkel díszítsd a sütemény tetejét.

A képek forrása: Getty Images.

Ezt is szeretjük