Béltisztító hatású, segíti a fogyást, és gluténmentes is

Mit tudhat még a chia mag?

A chia kiváló diétás táplálék, de energiaital alapanyag is lehet.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az elmúlt években egyre többet hallhattál olyan fogyást elősegítő, emésztést könnyítő magokról, mint az árpagyöngy vagy a quinoa.

Ezúttal a nálunk spanyol zsályaként ismert, chia nevű, salaktalanító - és sok egyéb pozitív hatással bíró - magról olvashatsz, melyet az aztékok olyan nagy becsben tartottak, hogy azzal tisztelegtek királyuk előtt.

Béltisztító és fogyókúrás chia

A chia elsősorban úgy támogatja a diétád sikerét, hogy az ételekhez adva növeli azok tömegét, rosttartalmát, miközben kalóriatartalmuk változatlan marad. Így fogyasztásuk során a jóllakottságérzés előbb következik be, könnyebb lesz tartani a diétás étrendet.

Oldhatatlan rosttartalmának köszönhetően - kellő mennyiségű folyadék fogyasztása mellett - a chia segít eltávolítani a bélrendszerből a lerakódott salakanyagokat.

Gluténérzékenyek is fogyaszthatják

Mivel a chia mag fehérjéje nem tartalmaz glutént, gluténérzékenyek is bátran fogyaszthatják. Számtalan felhasználási módja létezik: teheted natúr joghurtba, turmixba vagy akár levesbe is. A héja gyorsan megszívja magát, és már kész is a salaktalanító hatású csemege.

Képeken 8 egészséges köret, krumpli és rizs helyett

Nézegess képeket!

Elolvasom

Energiaital chiából

Christopher McDougall, a Futni születtünk című könyv szerzője közelebbi kapcsolatba kerülve a világ legfantasztikusabb ultrafutóival, a Mexikóban élő tarahumara indiánokkal, és megtudott ezt-azt a táplálkozásukkal kapcsolatban is. A chia magot számos egészségügyi szempontból pozitív tulajdonsága miatt előszeretettel fogyasztják a lenyűgöző sportteljesítményre képes tarahumarák.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

"Az iszkiáte másik, közismert neve chia fresca, azaz hűsítő chia. A vízbe áztatott chia magot kevés cukorral és néhány csepp zöldcitrommal összekeverik, így készül az ital. Tápanyagtartalmát tekintve egy evőkanál chia olyan, mint egy lazacból, spenótból és emberi növekedési hormonból kevert koktél. Az apró magok elképesztő mennyiségben tartalmaznak omega 3 és omega 6 zsírsavakat, fehérjét, kalciumot, vasat, cinket, rostokat és antioxidánsokat. Ha választani kellene, mi legyen az az egyetlen élelmiszer, amit egy lakatlan szigetre magával visz az ember, aligha választhatna jobbat a chiánál, legalábbis, ha számít neki, hogy fogyasztásával izmot épít, csökkenti a vérben a koleszterint, és mérsékli a szívroham kockázatát; aki néhány hónapig chián él, valószínűleg haza tud majd úszni a szigetről."

Cikkünk megírásában Christopher McDougall Futni születtünk című könyve segített.

Egy egyszerű kérdéssel kezdődött minden: Miért fáj a lábam? A válasz után kutatva Christopher McDougall elképesztően izgalmas emberekkel találkozott, és hihetetlen atlétikai teljesítményeknek volt szemtanúja. A rejtélyes Caballo Blanco közvetítésével megismerte a világ legfantasztikusabb ultrafutóit, a Mexikóban élő tarahumara indiánokat, és közelebbi kapcsolatba kerülve velük rádöbbent, hogy mindaz, amit a nyugati világ a futásról tud, téveszméken nyugszik. És a kérdések egyre sokasodtak.

Kiadja: Park Kiadó.
Ára: 3120 forint.
A könyvet itt rendelheted meg!
Ezt is szeretjük