Tele vannak antioxidáns vitaminokkal: 10 tökéletes étel a rák és a szívbetegség ellen
Az antioxidáns hatású zöldségek és gyümölcsök a betegségek megelőzésében hatékonyak.

szines etelek
Ez is érdekelhet

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

Fantasztikus Show-val vár A Kicsi Gesztenye Klub november végén a BOK csarnokban! (x)

Mit diktál a téli kabáttrend 2018-ban? A stylist tippjei (x)

Hogyan segíts, ha bedugult a pici orra? Az orröblítés aranyszabályai (x)

10 hely, amiről álmodoznak a magyarok - Idén csupán egy európai város került fel a listára. (x)

beauty and style

Hatékony trükk homlokráncok ellen, ami egy filléredbe sem kerül »

Helyén tartja a sminket, matt hatást ad, és nem szárítja ki a bőrt: sminkfixálót teszteltünk »

A 72 éves Susan Sarandon még mindig irtó dögös – Neki a merész stílus is jól áll »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az egészséges életmód legfontosabb követelménye a vitaminokban gazdag, tudatos táplálkozás, ami hasznos segítséget jelent a betegségek megelőzésében.

Bár a daganatok és a szívbetegségek kialakulásának hátterében részben genetikai okok állnak, a megbetegedések egy része az életmód megváltoztatásával kivédhető. Ebben a rendszeres testmozgás és a karcinogének kerülése mellett az egészséges táplálkozásnak is szerepe van.

Antioxidánsok az ételekben

Az antioxidáns vitaminok úgy fejtik ki hatásukat, hogy segítenek megkötni és eltávolítani a szervezetből a szabad gyököket, melyek több betegség, így a rák, valamint a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásában is szerepet játszanak.

Fogyasztásuk hosszútávon erősíti az immunrendszert, és csökkenti a betegségek kockázatát. Néhány zöldség és gyümölcs kiemelten ajánlott ebben a szezonban.

Ezt is szeretjük