Ne húzd ki, nem gyom, rákellenes táplálék! Számos betegséget megelőzhet a főzelékporcsin

Nagyon különleges íze van.

Porcsin hatásai
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A főzelékporcsin Észak-Afrikából terjedt el a Közel-Keleten és az Indiai-szubkontinensen át Malajziáig és Ausztráliáig, Észak-Amerikába pedig valószínűleg a Kolumbusz előtti időkben került, és ott máig sok helyen invazív gyomként tekintenek rá, csakúgy, mint Európa legtöbb részén.

A porcsin azonban nem gyom, vagyis nem érdemes így tekinteni rá, ugyanis nagyon hasznos és jótékony hatású növény, melynek minden része ehető, a magokat is beleértve. A levelek kissé savanykásak, de széles körben készítenek belőle salátákat, és más zöldségekhez hasonlóan használják fel.

Tökéletes rákmegelőző táplálék

Egy adag főzelékporcsin a napi A-vitamin-szükséglet 43%-át, C-vitaminból pedig annak 20%-át tartalmazza. A bőséges A-vitamin-mennyiség antioxidáns karotinoidok - béta-karotin, lutein és zeaxantin - formájában van jelen. A főzelékporcsin szignifikáns kalcium-, magnézium-, mangán-, réz-, káliumforrás, és más antioxidánsok forrása is.

porcsin-virag

A főzelékporcsin számos vizsgálat és kutatás alanya, a közelmúltban például a Phytotherapy Research című folyóiratban szerepelt. A szerzők felfedeztek három vegyületet - az oleracein A-t, az oleracein B-t és az oleracein E-t -, melyek lehetséges, hogy jobb antioxidánsok, mint a C- és E-vitamin, ezáltal pedig remek antioxidáns, rákmegelőző táplálékká teszi a porcsint.

Lehangoltság? Nyerd vissza az életkedved!

Ha tartósan lehangoltnak, fásultnak, kedvetlennek érezzük magunkat, és nem tudunk úrrá lenni rosszkedvünkön, segít az orbáncfű kivonatát tartalmazó Remotiv extra. Ez a patikában, vény nélkül kapható növényi gyógyszer javítja a hangulatot, fokozza a motivációt és csökkenti az enyhe depresszió további tüneteit.

A Remotiv extra vény nélkül kapható, orbáncfűkivonat-tartalmú gyógyszer.

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

Promóció

Egy másik, 2009-es tanulmány szerint a főzelékporcsinnal jó hatással kezelték azokat a menopauzán átesett nőket, akiknek rendellenes vérzésük volt.

Így használd a főzelékporcsint!

Mivel az egészségvédő hatás nagy része az antioxidánsokból és az ásványi anyagokból származik, a főzés nem tesz nagy kárt a tápanyagokban.

A rák megelőzéséért a különféle magvak fogyasztásával is sokat tehetsz. Nézd meg, melyik mire jó!

Megelőzhetik az emésztőrendszeri daganatokat: melyik magot hogy fogyaszd?

Nézegess képeket!

Elolvasom

A főzelékporcsin kiváló zöldsaláta-alapanyag, de piríthatod is valamilyen értékes növényi olajban, és dobva-rázva készült ételekhez is adhatod. Mindemellett főzeléket is készíthetsz belőle, ha például hasonlóan használod, mint a sóskát.

Cikkünk Tonia Reinhard Éttrend - A Föld legegészségesebb ennivalói - 200 szuperétel című könyve alapján készült.
borito.gif
E nagyszerű kiállítású képeskönyvet fellapozva megtalálod a legegészségesebb és legfontosabb élelmiszereket, a gyümölcsöktől kezdve a zöldségeken át a tejtermékekig, a népszerű magvaktól a fűszerekig, a húsféléktől a gombákig, sőt, az algákig. Étrended összeállításához is segítséget nyújtanak a szerzők azzal, hogy jó ötleteket adnak az ételek elkészítéséhez és az alapanyagok egymással való párosításához. E hasznos kézikönyvnek minden olyan konyhában ott van a helye, ahol ízletes és egyben egészséges ételek készülnek.

Kiadja a Ventus Libro Kiadó.
A könyv ára 2990 forint.
Ezt is szeretjük