Egy hétig úgy edzett a nő, mint Angelina Jolie - Ilyen eredménye lett a kísérletnek

Bárki követheti a világ egyik legszebb nőjének edzéstervét.

angelina-edzes
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ahhoz kétség sem fér, hogy Angelina Jolie igazi szexszimbólum, a filmes szakma ugyanúgy a lábai előtt hever, mint a rajongók tömkelege, a nyálcsorgató férfiakról már nem is beszélve. Bár vonzerejéhez a genetika is nagyban hozzájárul, ő is sokat tesz azért, hogy még 44 évesen is topformában legyen.

Az Insider újságírója, Lara Walsh úgy döntött, kipróbálja, min megy át a színésznő nap mint nap: egy hétig követte a Jolie edzője, Gunnar Peterson által összerakott edzéstervet, ami főleg súlyzós gyakorlatokból állt.

Az első nap: kezdődnek a nehézségek

Lara mindent úgy csinált, ahogy azt az Oscar-díjas színésznő is az edzésein: tizenötször guggolt széles terpeszben, majd úgy, hogy a guggolás közben egyik, később másik lábára helyezte a saját testsúlyát, ezután pedig következtek a súlyzókkal végzett gyakorlatok.

Szintén széles terpeszben guggolt, viszont most 2-4 kilós kézi súlyzókkal kiegészítve. Peterson szerint Jolie ezekből a gyakorlatokból van, hogy két-három kört is megcsinál egymás után, de az újságírónőnek muszáj volt kicsit pihennie, mert bár a kezdetekben könnyűnek érezte a feladatot, a gyakorlat közben már egyre nehezebben bírta a terhelést. A színésznő guggolás után még 30 percet tölt a futópadon, azonban a tesztalany csak 10 percet bírt, és egy tízperces szobabiciklis tekeréssel vezette le a kimerítő edzést.

Második nap: a felsőtest dolgozik

A fiatal újságíró úgy ébredt reggel, hogy mindene fájt, de biztos volt benne, hogy a második nap már jobb lesz - később belátta, hogy nagyot tévedett. Az edzés során olyan új módszerekkel is megismerkedett, amiket korábban még soha nem próbált, mint például a medicinlabdás kitörések, a padon fekve végzett kézi súlyzós gyakorlatok és a súlyzós hátedzés.

kezisulyzo
Fotó: milan2099 / Getty Images Hungary

Larának még hármat is nehéz volt megcsinálnia ezekből a gyakorlatokból, nemhogy tízet, amennyit elvileg a gyönyörű színésznő csinál az edzésein. A lány tudja magáról jól, hogy a testének alsóbb részei erősebbek, mint a felsőteste, ezért is volt nehéz neki, hogy most a karjai és a hátán lévő izmok voltak igénybe véve. Két kör között húsz percet pihent a matracon, majd a harmincperces levezető kardioedzést is kihagyta, annyira kimerült.

Harmadik nap: egy kis változatosság

Lara már várta ezt a napot, hiszen a súlyzós edzések után végre más gyakorlatokat is csinálhatott: 20 perces jógával kezdett, amit állítólag Jolie nem igazán szeret, de a Demóna című filmje kedvéért kénytelen volt órákat venni, hiszen sok mozdulatot be tudott építeni a színészi játékába.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Seeing the desert super bloom this weekend @anzaborrego was unreal 🌸🌵

Lara Walsh (@hungrybabetravels) által megosztott bejegyzés,

Bár még mindig nagyon szenvedett az izomláztól, számos jógapózt sikerült elsajátítania: macska-tehén pózzal, sáskapózzal, íjpózzal, kobrapózzal és lótuszpózzal is átmozgatta az izmait. A jóga után még várt egy 45 perces kardió Larára, ő azonban nem szeretett volna háromnegyed órán keresztül csak futni, ezért három tizenöt perces edzést végzett a futópadon, az ellipszis tréneren és a biciklin. Az elmúlt napok után most sokkal frissebbnek érezte magát, valósággal felpörgették az edzések.

A végső vélemény

Lara a hét további részében is követte Angelina Jolie edzéstervét, ugyanúgy súlyzós és kardioedzések váltogatták egymást nagy dózisban, mint a hét elején, emellett pedig a bokszot is kipróbálta, ami bár elsőre könnyűnek tűnhet, a lány szerint komoly izommunka kell hozzá, és egy ütés miatt még a kézfeje is meghúzódott.

És hogy milyen eredménye lett a kőkemény hétnek? Bár kilók tekintetében nem számolt be változásról a tesztalany, annyit mindenképp érzett magán, hogy erősebb, energikusabb lett a nehéz edzések után, valamint az eddig gyengébb felsőteste is érezhetően többet bírt a hét befejeztével.

A cikk az ajánló után folytatódik

Volt pár olyan edzésforma és gyakorlat, amiket eddig nem ismert vagy nem próbált, amik nagyon megtetszettek neki, és mindenképp be fogja építeni a saját rutinjába, kezdve a boksszal, amit nagyon megszeretett. Elmondta, hogy nem tudná ezt a kőkemény edzéstervet mindig követni, pont ezért tiszteli nagyon a színésznőt, hogy a forgatások és a gyerekek mellett még arra is marad energiája, hogy ilyen fárasztó mozgásformákat válasszon.

Így nézett ki, amíg csak kardiózott, így fest, mióta erősít

Így formálja át az alakot az erősítés - döbbenetes az átváltozás!

(Képek forrása. Getty Images Hungary, hungrybabetravels / Instagram)

Ezt is szeretjük