8 tápanyag, ami segít az alvászavarok ellen: így viheted be őket legegyszerűbben

Az alvászavarok étrendi változtatásokkal is mérsékelhetők.

GettyImages-491579376

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A tömegeket érintő alvászavarok megszüntetésében az életmód is fontos szerepet kaphat: többek közt étrendi változtatásokkal is elősegíthető a minőségi, pihentető, mély alvás.

Az álmatlanság megszüntetésében nélkülözhetetlen az alvás ideális körülményeinek megteremtése és tudatosabb életmódbeli szokások elsajátítása, többek közt a rendszeres testmozgás, a meditáció, a megfelelő légzéstechnika is sokat segíthet. Az alvásminőség romlása a tudomány szerint akár a szív-érrendszeri betegségek, az Alzheimer-kór vagy a diabétesz kockázatát is növeli, ezért különösen fontos kezelni a helyzetet.

Alvászavar elleni ételek

A gyorsabb álomba merülést és a mély alvást elősegítik a megfelelő étkezési szokások is. Alapszabálynak számít, hogy a koffein, a túl cukros, zsíros és fűszeres fogások kerülendők vacsoránál. Bár éhesen nem szabad lefeküdni a vércukorszint stabilitása érdekében, a vacsorát minimum 2-3 órával alvás előtt ideális megejteni. Egyes tápanyagok a tanulmányok szerint kifejezetten elősegítik a jó alvást.

(Képek: Getty Images.)

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük