Gyorsan álomba merülsz, és mélyen alszol: jógagyakorlatok, amik hozzájárulnak a zavartalan pihenéshez

A jóga segít a feszültség oldásában, a nyugodt pihenésre való felkészülésben.

GettyImages-1050888644
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A kielégítő pihenés az egészség alapfeltétele, de manapság a felnőttek jelentős része kisebb-nagyobb alvásproblémákkal küzd. A megfelelő mennyiségű és minőségű alvás hiánya nemcsak a nappali teljesítményt rontja, hanem idővel komoly egészségügyi szövődményekhez vezethet, így aztán nem szabad félvállról venni.

Előfordulhat, hogy a zavar hátterében betegség áll, de az is lehet, hogy a stressz akadályozza a pihenést. Utóbbi esetben különösen hasznos lehet a jóga, ami a nap levezetésének részeként oldja a feszültséget, segít a megnyugvásban, alvásra hangolódásban. 

Alvássegítő jógagyakorlatok

A nap végére a hosszas üléstől, rossz testtartástól merevebbé, fájdalmasabbá válhatnak az izmok. A kíméletes jóga lazítja a feszes izomzatot, csökkenti a stresszt, elősegíti a befelé fordulást és a felkészülést az éjszakai pihenésre. Fontos, hogy a gyakorlatok végzése során figyelj a tested jelzéseire és a légzésedre is, orron át vedd a levegőt, törekedj nyugodt, lassú légzésre. 

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

(Képek: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük