8 alacsony koleszterintartalmú nassolnivaló: telítetlen zsírokban és rostokban gazdagok

A koleszterinszint kordában tartását célzó étrend kialakításakor a kisétkezésekre fogyasztott sós és édes nassolnivalók is számítanak.

Alacsony koleszterintartalmú nassolnivalók
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A modern, feldolgozott élelmiszerekben bővelkedő táplálkozás velejárója, hogy egyre többen kénytelenek szembenézni a magas koleszterinszinttel és a szövődményeivel is. 

Az állapot, amelyre rendszerint egy rutin laborvizsgálat során derül fény, hosszú távon maradandó károsodáshoz vezethet a szív- és érrendszerben, növeli a stroke és a szívinfarktus kockázatát. Éppen ezért nagyon fontos, hogy az érintettek az értékek normalizálására törekedjenek, ennek egyik eszköze a megfelelően összeállított étrend. Az is számít, hogy a főétkezések között milyen nassolnivalókat fogyasztasz!

Alacsony koleszterintartalmú nassolnivalók

A koleszterin a szervezet számára nélkülözhetetlen vegyület, amely minden sejtben megtalálható. Nagyrészt a májban termelődik, kisebb részét táplálkozás útján vesszük magunkhoz. Amennyiben az értékek helyreállításáról van szó, többnyire az LDL-koleszterin csökkentésére, illetve a HDL-koleszterin emelésére van szükség. A normál koleszterinértékek így alakulnak: az LDL 3 mmol/l alatti, az összkoleszterin 5 mmol/l alatt marad. A kezelés megkerülhetetlen része az életmódváltás, azon belül is kiemelt jelentőségű a táplálkozás átgondolt összeállítása. Ha a főétkezések során már oda is tud figyelni az ember, a köztes kisétkezéseket is szem előtt kell tartani, ezekhez adunk sós és édes ötleteket. 

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

(Képek: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük