Védik a memóriát, megelőzik a demenciát: 8 ital, amit napi szinten kellene fogyasztani

Nemcsak ételek, italok is bevethetők a memória védelme érdekében: agyserkentő hatásúak, segítenek megelőzni a demenciát.

kávé narancslé áfonya
beauty and style
Top olvasott cikkek

A demencia a hosszú és rövid távú memóriáért, a beszédért és a problémamegoldásért felelős agyterületek működését is hátráltatja, amit az idegsejtek károsodása okoz az agyban. Ez a mindennapi életben súlyos zavarokat idéz elő. Kialakulását tekintve főleg az időseket érinti a betegség, de erősödését a helytelen életmóddal is összefüggésbe hozták már.

A memóriaprobléma nem csak demencia következményeként alakulhat ki, az agyműködést a vitamin- vagy tápanyaghiány, illetve gyógyszermellékhatás is hátráltathatja. A megfelelő táplálkozással, egyes ételekkel és a folyadékpótlással is sokat lehet tenni a szellem frissességéért.

Demencia megelőzése egészséges italokkal

Az agynak folyadékra van szüksége a megfelelő működéshez, mivel 75%-a vízből áll. Nem véletlen, hogy gyakran már egy pohár víztől is tisztábban gondolkozik az ember. De önmagában nem csupán a hidratáltság miatt fontos a folyadék. Egyes természetes összetevőkből, zöldségekből és gyümölcsökből készült turmixok vagy levek értékes hatóanyag-tartalmuknak köszönhetően szintén effektíven támogatják az agy működését, bizonyítottan memóriavédő hatással bírnak.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Perfetto, a kávészemektől az utolsó cseppig

A Dinamica Plus kávéfőző széles receptválasztékának köszönhetően minden napszakban elhozza a perfetto kávé pillanatot. Krémes cappuccino reggel, egy kis plussz energia ebéd után egy espresso társaságában, egy koffeinben gazdag hosszú kávé amikor már csak a napot szeretnéd túlélni. De’Longhi, frissen őrölt kávé minden csészében, bármelyik is legyen a kedvenced.

Promóció

Ezt is szeretjük