Védik a memóriát, megelőzik a demenciát: 8 ital, amit napi szinten kellene fogyasztani

Nemcsak ételek, italok is bevethetők a memória védelme érdekében: agyserkentő hatásúak, segítenek megelőzni a demenciát.

Természetes agyserkentő italok
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A demencia a hosszú és rövid távú memóriáért, a beszédért és a problémamegoldásért felelős agyterületek működését is hátráltatja, amit az idegsejtek károsodása okoz az agyban. Ez a mindennapi életben súlyos zavarokat idéz elő. Kialakulását tekintve főleg az időseket érinti a betegség, de erősödését a helytelen életmóddal is összefüggésbe hozták már.

A memóriaprobléma nem csak demencia következményeként alakulhat ki, az agyműködést a vitamin- vagy tápanyaghiány, illetve gyógyszermellékhatás is hátráltathatja. A megfelelő táplálkozással, egyes ételekkel és a folyadékpótlással is sokat lehet tenni a szellem frissességéért.

Demencia megelőzése egészséges italokkal

Az agynak folyadékra van szüksége a megfelelő működéshez, mivel 75%-a vízből áll. Nem véletlen, hogy gyakran már egy pohár víztől is tisztábban gondolkozik az ember. De önmagában nem csupán a hidratáltság miatt fontos a folyadék. Egyes természetes összetevőkből, zöldségekből és gyümölcsökből készült turmixok vagy levek értékes hatóanyag-tartalmuknak köszönhetően szintén effektíven támogatják az agy működését, bizonyítottan memóriavédő hatással bírnak.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük