Hagyományos török lepénykenyér húsos feltéttel: foszlós kelt tésztából készül a pide
A pide, vagyis a darált hússal és zöldségekkel megrakott lepénykenyér az egyik legnépszerűbb fogás Törökországban.
Összesen 8 találat.
A pide, vagyis a darált hússal és zöldségekkel megrakott lepénykenyér az egyik legnépszerűbb fogás Törökországban.
Nem is sejtenéd, milyen gyorsan és könnyen készülnek ezek a serpenyős, kefires lepények.
Ez az egyszerűen készülő krumplis lepénykenyér köretként éppúgy megállja a helyét, mint reggelire vagy uzsonnára.
Egyszerű gyúrt tésztából, serpenyőben sütve is készíthetsz kenyeret.
A török lepénykenyér, vagyis a bazlama serpenyőben sült kelt tészta, ami hihetetlenül finom szaftos húsok mellé.
Ha szereted a különféle lepénykenyereket, akkor ezt is kóstold meg! Puha, sokféle finomság van rajta, karfiollal, baconnel nem a megszokott.
A gluténmentes lepénykenyér kiváló szendvicsalap lehet, de húsok, mártogatósok kísérőjeként is érdemes számításba venni.
A medvehagymás lepénykenyérrel helyettesítheted a hagyományos péksütiket, kínálhatod húsokhoz és szószokhoz.