Karfiolos, baconös lepénykenyér sok sajttal: egyszerűbb, mint a pizza
Ha szereted a különféle lepénykenyereket, akkor ezt is kóstold meg! Puha, sokféle finomság van rajta, karfiollal, baconnel nem a megszokott.

- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- Angelina Jolie és Brad Pitt középső lánya jól megnőtt: a 14 éves Shiloh olyan magas, mint az anyja
- Détár Enikő és Rékasi Károly fia már 19 éves: Zsigmondból jóképű pasi lett
- Villámkvíz a magyar földrajzból: általános iskolában tudni kellett a válaszokat
- Általános iskolás tananyag: tudod, mi a szófaja a következő szavaknak? Kvíz!
- „Napi 1 szexből 8 havonta 1 lett” - Házaspárok vallomása a szexmentes kapcsolatról
Lepénykenyeret sokféleképpen készíthetsz, szinte minden országnak megvan a kedvence. Egyszerűbb és kevesebb macerával jár, mint a pizza. A tésztával nagyon könnyű bánni, a feltéteket pedig kedvedre variálhatod. Ha szereted a karfiolt, azt is tegyél rá. Jól illik a tejfölös szószhoz és a baconhöz.
Karfiolos, baconös lepénykenyér
Hozzávalók:
A tésztához
- 3 bögre liszt
- 2.5 dl meleg víz
- 1.2 dl olívaolaj
- 2 dkg élesztő
- 1 teáskanál cukor
- 0.5 teáskanál só
A tetejére
- 10 dkg bacon
- 10 dkg sajt
- 1 db tojás
- 1 kis pohár tejföl
- 1 db tojás
- 1 fej karfiol
- só
- bors
Elkészítés:
A vizet langyosítsd meg, oldd fel benne a cukrot, majd morzsold bele az élesztőt. Várd meg, amíg felfut, tehát megemelkedik, és habos lesz a teteje. A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a sót, az olívaolajat, rakd hozzá az élesztőt, és gyúrd össze a tésztát. Pihentesd 45 percig, majd egyengesd zsiradékkal kikent tepsibe. Szurkáld meg villával, és pihentesd még 20 percig.
A karfiolt szedd rózsáira, és főzd meg sós vízben 10 perc alatt. Szűrd le, és csepegtesd le. A tejfölt keverd ki a tojással, majd ízesítsd sóval, borssal, és simítsd a tésztára. A tetejét pakold meg karfiollal, baconnel és reszelt sajttal, majd forró sütőben süsd meg 180 fokon 25 perc alatt.
A piadina, az olaszok lepénykenyere is hihetetlenül jó. Stílusosan kínáld mozzarellával, paradicsommal.
Még több recept