Karfiolos, baconös lepénykenyér sok sajttal: egyszerűbb, mint a pizza
Ha szereted a különféle lepénykenyereket, akkor ezt is kóstold meg! Puha, sokféle finomság van rajta, karfiollal, baconnel nem a megszokott.

- Erre érdemes figyelni, ha online vásárolsz parfümöt: így válaszd ki a számodra megfelelő illatot »
- Hatékony, de egyszerű házi módszerek lábszag ellen: nem csak a kellemetlen szagot nyomják el, az izzadást is mérséklik »
- Michael Jackson 24 éves lánya gyönyörű modell: fürdőruhás képeket vállalt, tetoválásait is megmutatta »

- Gesztesi Károly 3 gyereke a címlapon: Panka, Dávid és Márkó sosem volt látható így együtt
- Mi Kanada fővárosa? 10 kérdéses kvíz a világ országairól, amit illik tudni
- Lecseréltek két zsűritagot is a Dancing with the Starsban: mutatjuk az új ítészeket
- Az éhezés jelképe lett a magyar kisfiú világhírű fotója - Varga Laci szomorú története
- 4 étel, ami 50 felett különösen javasolt: felturbózzák a lelassult anyagcserét a dietetikus szerint
Lepénykenyeret sokféleképpen készíthetsz, szinte minden országnak megvan a kedvence. Egyszerűbb és kevesebb macerával jár, mint a pizza. A tésztával nagyon könnyű bánni, a feltéteket pedig kedvedre variálhatod. Ha szereted a karfiolt, azt is tegyél rá. Jól illik a tejfölös szószhoz és a baconhöz.
Karfiolos, baconös lepénykenyér
Hozzávalók
A tésztához
- 3 bögre liszt
- 2.5 dl meleg víz
- 1.2 dl olívaolaj
- 2 dkg élesztő
- 1 teáskanál cukor
- 0.5 teáskanál só
A tetejére
- 10 dkg bacon
- 10 dkg sajt
- 1 db tojás
- 1 kis pohár tejföl
- 1 db tojás
- 1 fej karfiol
- só
- bors
Elkészítés:
A vizet langyosítsd meg, oldd fel benne a cukrot, majd morzsold bele az élesztőt. Várd meg, amíg felfut, tehát megemelkedik, és habos lesz a teteje. A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a sót, az olívaolajat, rakd hozzá az élesztőt, és gyúrd össze a tésztát. Pihentesd 45 percig, majd egyengesd zsiradékkal kikent tepsibe. Szurkáld meg villával, és pihentesd még 20 percig.
A karfiolt szedd rózsáira, és főzd meg sós vízben 10 perc alatt. Szűrd le, és csepegtesd le. A tejfölt keverd ki a tojással, majd ízesítsd sóval, borssal, és simítsd a tésztára. A tetejét pakold meg karfiollal, baconnel és reszelt sajttal, majd forró sütőben süsd meg 180 fokon 25 perc alatt.
A piadina, az olaszok lepénykenyere is hihetetlenül jó. Stílusosan kínáld mozzarellával, paradicsommal.
Még több recept