Karfiolos, baconös lepénykenyér sok sajttal: egyszerűbb, mint a pizza
Ha szereted a különféle lepénykenyereket, akkor ezt is kóstold meg! Puha, sokféle finomság van rajta, karfiollal, baconnel nem a megszokott.

karfiolos-baconos-lepenykenyer
Ez is érdekelhet

Tiltott szerelem a Szegedi Szabadtéri Játékokon (x)

Begyógyulnak a régi sebek? A nagy négyes keserédes történetében senki nem menekül a múltja elől (x)

„Azt mondták, örökre feküdni fog” (x)

A szabad gyöknek mindent szabad? (x)

Van, amiben nagyon rosszak a magyarok - az utolsó helyen állunk az EU-ban, és ez szomorú

beauty and style

A szezon csúcstrendje a bakancs: vagány és nőies fazonok árakkal »

Minden, amit a végleges szőrtelenítésről tudni kell: ezért érdemes most elkezdeni »

A kevesebb néha több: árthat a bőrödnek, ha túl sok kozmetikumot használsz »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Lepénykenyeret sokféleképpen készíthetsz, szinte minden országnak megvan a kedvence. Egyszerűbb és kevesebb macerával jár, mint a pizza. A tésztával nagyon könnyű bánni, a feltéteket pedig kedvedre variálhatod. Ha szereted a karfiolt, azt is tegyél rá. Jól illik a tejfölös szószhoz és a baconhöz. 

Karfiolos, baconös lepénykenyér

Hozzávalók:

A tésztához

  • 3 bögre liszt
  • 2.5 dl meleg víz
  • 1.2 dl olívaolaj
  • 2 dkg élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 0.5 teáskanál

A tetejére

  • 10 dkg bacon
  • 10 dkg sajt
  • 1 db tojás
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 db tojás
  • 1 fej karfiol
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A vizet langyosítsd meg, oldd fel benne a cukrot, majd morzsold bele az élesztőt. Várd meg, amíg felfut, tehát megemelkedik, és habos lesz a teteje. A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a sót, az olívaolajat, rakd hozzá az élesztőt, és gyúrd össze a tésztát. Pihentesd 45 percig, majd egyengesd zsiradékkal kikent tepsibe. Szurkáld meg villával, és pihentesd még 20 percig. 
 

A karfiolt szedd rózsáira, és főzd meg sós vízben 10 perc alatt. Szűrd le, és csepegtesd le. A tejfölt keverd ki a tojással, majd ízesítsd sóval, borssal, és simítsd a tésztára. A tetejét pakold meg karfiollal, baconnel és reszelt sajttal, majd forró sütőben süsd meg 180 fokon 25 perc alatt. 
A piadina, az olaszok lepénykenyere is hihetetlenül jó. Stílusosan kínáld mozzarellával, paradicsommal.

Ezt is szeretjük