Serpenyős, medvehagymás lepénykenyér - Nem is hinnéd, milyen egyszerű
A medvehagymás lepénykenyérrel helyettesítheted a hagyományos péksütiket, kínálhatod húsokhoz és szószokhoz.

Serpenyős, medvehagymás lepénykenyér - Nem is hinnéd, milyen egyszerű
Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

Így szedd ki az alapozót az ecsetből: illatos és makulátlan lesz »

Palvin Barbara elkenődött rúzzsal is dögös – Így még nem láthattuk »

3 kényes kérdés, ami felmerül, ha nem először házasodsz – És a válaszok »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ezt a lepénykenyeret nem kell keleszteni, és nem kell sokáig a sütő mellett ácsorogni. A tésztát a medvehagyma nagyon ízletessé, különlegessé teszi. A grillszezonban kifejezetten jól jön a húsokhoz, sőt, akár a grillen is megsütheted, és sokáig friss marad.

Medvehagymás lepénykenyér

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 3 dkg vaj
  • 5 levél medvehagyma
  • 1.5 dl meleg víz
  • 1 teáskanál só
Recept idők

Elkészítés:

A medvehagymát alaposan mosd meg, csepegtesd le, aprítsd fel. Szitáld egy tálba a lisztet, keverd össze a sóval, add hozzá az olvasztott vajat, és önts hozzá egy deci vizet. Ha szükséges, adj még hozzá vizet. A tészta legyen sima, lágy, ha túl ragacsos, szórj hozzá lisztet. Végül dolgozd hozzá az aprított medvehagymát is.
 

Enyhén lisztezett felületen gyúrd át a tésztát, és formázz belőle hat egyforma nagyságú gombócot. Egyesével nyújtsd ki jó vékonyra, és rakd felforrósított serpenyőbe. Olaj nélkül süsd egy-két percig magas hőfokon. Amikor buborékos lesz, határozott mozdulattal fordítsd át.

Ezt is szeretjük