Filléres krumplis lepénykenyér: szaftos ételek mellé nem is kell finomabb

Ez az egyszerűen készülő krumplis lepénykenyér köretként éppúgy megállja a helyét, mint reggelire vagy uzsonnára.

Krumplis lepénykenyér
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A krumplis lepénykenyér egyszerű gyúrt tésztából készül, és serpenyőben pirul ropogósra. A lisztet óvatosan adagold: a különböző krumplifajták más-más mennyiségű lisztet vesznek fel, ezért fokozatosan, kanalanként adagold a tésztához, amíg jól gyúrhatóvá és ruganyossá válik.

Krumplis lepénykenyér

Hozzávalók 8 darabhoz

  • 50 dkg krumpli
  • 25 dkg liszt
  • 2 evőkanál olaj + a sütéshez
  • 1 kávéskanál szerecsendió
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit hámozd meg, kockázd fel, és főzd puhára. A kifőtt krumplit szűrd le, még melegen törd össze, és hagyd kihűlni. Amikor már szoba-hőmérsékletű, add hozzá az olajat, a szerecsendiót, a sót, a borsot, és fokozatosan annyi lisztet, hogy jól összeálljon. Dolgozd simára, majd formázz belőle hengert, és vágd nyolc egyenlő részre. A szeletekből előbb formálj golyókat, majd lisztezett deszkán nyújtsd ki őket kerekre. Serpenyőben, forró olajon oldalanként két-három perc alatt süsd őket pirosra.

 

Tálalhatod szaftos húsok mellé, de tejföllel megkenve, reszelt sajttal megszórva önmagukban is nagyon finomak.

Tartalmas vöröslencse-krém: szendvics vagy chips mellé is eheted

Ez a vöröslencse-krém indiai fűszerekkel és kókuszkrémmel készül, így minden falat olyan belőle, mint a legselymesebb és legkényeztetőbb curry.

Elolvasom

Kép: Galiyah Assan / Getty Images

Ezt is szeretjük