Filléres krumplis lepénykenyér: szaftos ételek mellé nem is kell finomabb
Ez az egyszerűen készülő krumplis lepénykenyér köretként éppúgy megállja a helyét, mint reggelire vagy uzsonnára.
A krumplis lepénykenyér egyszerű gyúrt tésztából készül, és serpenyőben pirul ropogósra. A lisztet óvatosan adagold: a különböző krumplifajták más-más mennyiségű lisztet vesznek fel, ezért fokozatosan, kanalanként adagold a tésztához, amíg jól gyúrhatóvá és ruganyossá válik.
Krumplis lepénykenyér
Hozzávalók 8 darabhoz
- 50 dkg krumpli
- 25 dkg liszt
- 2 evőkanál olaj + a sütéshez
- 1 kávéskanál szerecsendió
- só
- bors
Elkészítés:
A krumplit hámozd meg, kockázd fel, és főzd puhára. A kifőtt krumplit szűrd le, még melegen törd össze, és hagyd kihűlni. Amikor már szoba-hőmérsékletű, add hozzá az olajat, a szerecsendiót, a sót, a borsot, és fokozatosan annyi lisztet, hogy jól összeálljon. Dolgozd simára, majd formázz belőle hengert, és vágd nyolc egyenlő részre. A szeletekből előbb formálj golyókat, majd lisztezett deszkán nyújtsd ki őket kerekre. Serpenyőben, forró olajon oldalanként két-három perc alatt süsd őket pirosra.
Tálalhatod szaftos húsok mellé, de tejföllel megkenve, reszelt sajttal megszórva önmagukban is nagyon finomak.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Finom lesz mellé egy krémes, vörös lencsés mártogatós.
Kép: Galiyah Assan / Getty Images
Még több recept