Filléres krumplis lepénykenyér: szaftos ételek mellé nem is kell finomabb

Ez az egyszerűen készülő krumplis lepénykenyér köretként éppúgy megállja a helyét, mint reggelire vagy uzsonnára.

krumplis lepenykenyer
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A krumplis lepénykenyér egyszerű gyúrt tésztából készül, és serpenyőben pirul ropogósra. A lisztet óvatosan adagold: a különböző krumplifajták más-más mennyiségű lisztet vesznek fel, ezért fokozatosan, kanalanként adagold a tésztához, amíg jól gyúrhatóvá és ruganyossá válik.

Krumplis lepénykenyér

Hozzávalók 8 darabhoz

  • 50 dkg krumpli
  • 25 dkg liszt
  • 2 evőkanál olaj + a sütéshez
  • 1 kávéskanál szerecsendió
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit hámozd meg, kockázd fel, és főzd puhára. A kifőtt krumplit szűrd le, még melegen törd össze, és hagyd kihűlni. Amikor már szoba-hőmérsékletű, add hozzá az olajat, a szerecsendiót, a sót, a borsot, és fokozatosan annyi lisztet, hogy jól összeálljon. Dolgozd simára, majd formázz belőle hengert, és vágd nyolc egyenlő részre. A szeletekből előbb formálj golyókat, majd lisztezett deszkán nyújtsd ki őket kerekre. Serpenyőben, forró olajon oldalanként két-három perc alatt süsd őket pirosra.

 

Tálalhatod szaftos húsok mellé, de tejföllel megkenve, reszelt sajttal megszórva önmagukban is nagyon finomak.

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist, médiaszemélyiség lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal? Hogyan lehet feldolgozni az életünkben felmerülő elakadásokat? Miért káros, ha mindig arra fókuszálunk, hogy mindenki szeressen bennünket? Hogyan békéljünk meg saját tökéletlenségünkkel? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Finom lesz mellé egy krémes, vörös lencsés mártogatós.

Kép: Galiyah Assan / Getty Images

Ezt is szeretjük