Fantasztikus, gluténmentes lepénykenyér, amit házilag is könnyen elkészíthetsz
A gluténmentes lepénykenyér kiváló szendvicsalap lehet, de húsok, mártogatósok kísérőjeként is érdemes számításba venni.

Fantasztikus, gluténmentes lepénykenyér, amit házilag is könnyen elkészíthetsz
Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

Lélegzetelállító menyasszonyi csokrok őszi hangulatban: nem fontos a vágott virág »

10 dolog a divatban, ami nagyon megváltozott a 2000-es évek eleje óta: egészen mást jelent most, mint akkor »

A H&M Moschino-kollekciója a 90-es évek teljes káoszát felvonultatja – Nem biztos, hogy ez lesz a kedvencünk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Rengeteg módon készíthetsz lepénykenyeret akkor is, ha gluténmentes diétán vagy. Ez az egyik legjobb és legegyszerűbb recept. Megkenheted szószokkal, de zöldségekkel is kiváló. A sütőt sem kell bekapcsolni hozzá, serpenyőben percek alatt megsül. 

Hozzávalók:

  • 25 dkg gluténmentes lisztkeverék
  • 12 dkg joghurt
  • 5 dl tej
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál méz
  • 1 teáskanál útifűmaghéj
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szórd egy tálba, keverd hozzá a sót és az útifűmaghéjat. Egy másik edényben mixeld a tojást, a tejet, az olívaolajat, a mézet és a joghurtot. Forgasd hozzá a száraz hozzávalókat, és jól dolgozd össze. 
 

Letakarva pihentesd a tésztát, majd gyúrd át gluténmentes liszttel megszórt felületen, és oszd négy részre. Mindegyiket nyújtsd ki, majd igazgasd kevés olajjal kikent serpenyőbe. Süsd oldalanként két-három perc alatt szép pirosra. Amikor kezd felemelkedni, határozott mozdulattal fordítsd át.   

Ezt is szeretjük