Fantasztikus, gluténmentes lepénykenyér, amit házilag is könnyen elkészíthetsz
A gluténmentes lepénykenyér kiváló szendvicsalap lehet, de húsok, mártogatósok kísérőjeként is érdemes számításba venni.

Fantasztikus, gluténmentes lepénykenyér, amit házilag is könnyen elkészíthetsz
Ez is érdekelhet

Ki ne szeretné előre látni a jövőt? (x)

Krisztofer már szalad (x)

Borozzunk együtt: legyél trendszetter, válaszolj, nyerj! (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Bonyodalom a Hotel Numerában. (x)

beauty and style

Szuper egyszerű félkonty sietős napokra: 5 perc alatt elkészülsz vele »

A ballonkabát egy nő szekrényéből sem hiányozhat: karcsúsít és sokoldalúan viselhető »

Sok mindenre jó a teafaolaj, de nem mindegy, hogy használod »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Rengeteg módon készíthetsz lepénykenyeret akkor is, ha gluténmentes diétán vagy. Ez az egyik legjobb és legegyszerűbb recept. Megkenheted szószokkal, de zöldségekkel is kiváló. A sütőt sem kell bekapcsolni hozzá, serpenyőben percek alatt megsül. 

Gluténmentes lepénykenyér

Hozzávalók:

  • 25 dkg gluténmentes lisztkeverék
  • 12 dkg joghurt
  • 5 dl tej
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál
  • 1 teáskanál méz
  • 1 teáskanál útifűmaghéj
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szórd egy tálba, keverd hozzá a sót és az útifűmaghéjat. Egy másik edényben mixeld a tojást, a tejet, az olívaolajat, a mézet és a joghurtot. Forgasd hozzá a száraz hozzávalókat, és jól dolgozd össze. 
 

Letakarva pihentesd a tésztát, majd gyúrd át gluténmentes liszttel megszórt felületen, és oszd négy részre. Mindegyiket nyújtsd ki, majd igazgasd kevés olajjal kikent serpenyőbe. Süsd oldalanként két-három perc alatt szép pirosra. Amikor kezd felemelkedni, határozott mozdulattal fordítsd át.   

Ezt is szeretjük