Fantasztikus, gluténmentes lepénykenyér, amit házilag is könnyen elkészíthetsz
A gluténmentes lepénykenyér kiváló szendvicsalap lehet, de húsok, mártogatósok kísérőjeként is érdemes számításba venni.

Fantasztikus, gluténmentes lepénykenyér, amit házilag is könnyen elkészíthetsz
Ez is érdekelhet

3 ok, hogy miért legyen úti célod Hajdúszoboszló (x)

Családi programajánló: irány a Tereza, irány Mexikó! (x)

Márciustól még több kedvezmény vár: csak a PIN-kódod kell hozzá (x)

Fedezd fel a gőzállomást, mellyel a vasalás gyorsabb, mint valaha! (x)

beauty and style

Jön a tavasz legvidámabb trendje: így viseld a színes harisnyát »

Ezt a frizurát készítsd el, ha nem tudsz szépen fonni: egyszerű, mégis jól mutat »

Johnny Depp 19 éves lányának mosolyognia sem kell a csábításhoz: Lily-Rose és a francia szexepil »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Rengeteg módon készíthetsz lepénykenyeret akkor is, ha gluténmentes diétán vagy. Ez az egyik legjobb és legegyszerűbb recept. Megkenheted szószokkal, de zöldségekkel is kiváló. A sütőt sem kell bekapcsolni hozzá, serpenyőben percek alatt megsül. 

Gluténmentes lepénykenyér

Hozzávalók:

  • 25 dkg gluténmentes lisztkeverék
  • 12 dkg joghurt
  • 5 dl tej
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál méz
  • 1 teáskanál útifűmaghéj
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szórd egy tálba, keverd hozzá a sót és az útifűmaghéjat. Egy másik edényben mixeld a tojást, a tejet, az olívaolajat, a mézet és a joghurtot. Forgasd hozzá a száraz hozzávalókat, és jól dolgozd össze. 
 

Letakarva pihentesd a tésztát, majd gyúrd át gluténmentes liszttel megszórt felületen, és oszd négy részre. Mindegyiket nyújtsd ki, majd igazgasd kevés olajjal kikent serpenyőbe. Süsd oldalanként két-három perc alatt szép pirosra. Amikor kezd felemelkedni, határozott mozdulattal fordítsd át.   

Ezt is szeretjük