Így lesz tökéletes a sült krumpli

Plusz egy hagyományos recept

A házi sült krumpli ezerféle lehet, most egy igazi profi szakácstól tudhatod meg, hogy lesz tökéletes.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Az igazán zamatos sült krumpli bő kacsazsírban sül, kétszer, ráadásul kétszer kell lefagyasztanod is, és ezt nem más mondja, mint Litauszki Zsolt, a Zsidai gasztrobirodalom kreatív séfje.

A sült krumpli szinte bármihez remek köret, a rántott fogásokhoz pedig messze a legjobb.

Sült krumpli

Hozzávalók:

  • 80 dkg lisztes krumpli
  • 1 kg kacsazsír

Elkészítés ideje:

Két óra.

Elkészítés menete:

Nem lesz olyan nehéz dolgod, mint amilyennek elsőre tűnik. A krumplit hámozd meg, vágd össze, majd enyhén sós vízbe főzd meg félkeményre - vagy félpuhára. Ha elérte a megfelelő állagot, csepegtesd le, és tedd fagyasztóba fél órára. Miután ez letelt, jöhet a zsírban sütés. 130 fokon süsd ki a zsírban a krumplikat, csepegtesd le őket, és újabb fél órára tedd a fagyasztóba.

Az idő letelte után újra süsd meg a zsírban, ezúttal 190 fokon. Sózd meg ízlésed szerint, és már fogyaszthatjátok is. Hogy ne csak magában edd a tökéletesre sült krumplit, készíts hozzá egy különleges, klasszikus fogást!

Rántott borjúvelő

Hozzávalók:

  • 60 dkg borjúvelő
  • 1 tojás
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg zsemlemorzsa - lehetőleg szárított zsemléből
  • 1 fél fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • babérlevél

Elkészítés ideje:

70 perc.

Elkészítés menete:

A borjúvelőt mosd meg jéghideg vízben, a nagyobb hártyákat távolítsd el róla. A sót, vöröshagymát, fokhagymát, babérlevelet, egész borsot forrald fel, majd pár percre tedd bele a borjúvelőt is. Ezután szedd ki, tiszta konyharuhán szárítsd le, majd panírozd be - először lisztben, aztán a tojásban, végül a morzsában forgasd meg -, és kacsazsírban lassan süsd ki. Fontos a lassú sütés, hogy puha legyen a belseje és roppanós a panír.

Ha egy kellemes, klasszikus fogásokkal tűzdelt vasárnapi ebédet szeretnél elkölteni kedveseddel vagy családoddal, akkor az ÉS Bisztróban megtalálod, amire vágysz. A Sunday Brunch dél és három között érhető el nyárig.

Klasszikus sütemények a nagyi konyhájából

A hagyományos fogásoknál nincs jobb, készítsd el valamelyik régi kedvencedet úgy, ahogyan a nagyi is tette!

7 sütemény, amit sokan elrontanak: így lesz tökéletes

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük