Így készül a shakshuka, az izraeliek isteni lecsója
A miénktől kicsit eltérő lecsó buggyantott tojással sül.

Ha a lecsószezonban a hagyományos változatot már elég sokszor elkészítetted, és újdonságra vágysz, próbáld ki a shakshukát! A fűszeres, zöldséges finomság Észak-Afrikában és a Közel-Keleten nagyon népszerű, ott legtöbbször pitával kínálják.
Akárcsak a mi lecsónknak, a shakshukának is rengeteg változata van. Általában több paradicsom kerül bele, mint paprika, de sokan padlizsánt is raknak hozzá. Ha szereted a csípőset, a chilit se hagyd ki belőle.

Shakshuka
Hozzávalók:
- 75 dkg paradicsom
- 4 tojás
- 1 piros kaliforniai paprika
- 1 sárga kaliforniai paprika
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kis doboz paradicsompüré
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 teáskanál koriander
- 1 kávéskanál cukor
- fél teáskanál kömény
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés ideje: 45 perc

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció