Így készül a shakshuka, az izraeliek isteni lecsója
A miénktől kicsit eltérő lecsó buggyantott tojással sül.
Ha a lecsószezonban a hagyományos változatot már elég sokszor elkészítetted, és újdonságra vágysz, próbáld ki a shakshukát! A fűszeres, zöldséges finomság Észak-Afrikában és a Közel-Keleten nagyon népszerű, ott legtöbbször pitával kínálják.
Akárcsak a mi lecsónknak, a shakshukának is rengeteg változata van. Általában több paradicsom kerül bele, mint paprika, de sokan padlizsánt is raknak hozzá. Ha szereted a csípőset, a chilit se hagyd ki belőle.
Shakshuka
Hozzávalók:
- 75 dkg paradicsom
- 4 tojás
- 1 piros kaliforniai paprika
- 1 sárga kaliforniai paprika
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kis doboz paradicsompüré
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 teáskanál koriander
- 1 kávéskanál cukor
- fél teáskanál kömény
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés ideje: 45 perc
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció