Így készül a shakshuka, az izraeliek isteni lecsója
A miénktől kicsit eltérő lecsó buggyantott tojással sül.
Ha a lecsószezonban a hagyományos változatot már elég sokszor elkészítetted, és újdonságra vágysz, próbáld ki a shakshukát! A fűszeres, zöldséges finomság Észak-Afrikában és a Közel-Keleten nagyon népszerű, ott legtöbbször pitával kínálják.
Akárcsak a mi lecsónknak, a shakshukának is rengeteg változata van. Általában több paradicsom kerül bele, mint paprika, de sokan padlizsánt is raknak hozzá. Ha szereted a csípőset, a chilit se hagyd ki belőle.
Shakshuka
Hozzávalók:
- 75 dkg paradicsom
- 4 tojás
- 1 piros kaliforniai paprika
- 1 sárga kaliforniai paprika
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kis doboz paradicsompüré
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 teáskanál koriander
- 1 kávéskanál cukor
- fél teáskanál kömény
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés ideje: 45 perc
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció