Így készül a shakshuka, az izraeliek isteni lecsója
A miénktől kicsit eltérő lecsó buggyantott tojással sül.

Ez is érdekelhet

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Játék közben tanul és fejlődik a gyerek - Ezt imádni fogja (x)

Milyen borhoz milyen falat illik? Profi borászoktól tudhatod meg (x)

Mutatós dekorációk egyszerű, kreatív ötletekből, hogy tavasz legyen az otthonodban (x)

Ez a lány szerelme levágott fejével táncolt - Itt nézheted meg (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Csodás, házi sampon sűrű hajmosáshoz: nincsenek benne kemikáliák »

Mindenki a nőre figyel fel benned, ha ezt a színt viseled »

Foltos a bőre, mégis tündököl a címlapon: nem retusálták a különleges modellt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha a lecsószezonban a hagyományos változatot már elég sokszor elkészítetted, és újdonságra vágysz, próbáld ki a shakshukát! A fűszeres, zöldséges finomság Észak-Afrikában és a Közel-Keleten nagyon népszerű, ott legtöbbször pitával kínálják. 

Akárcsak a mi lecsónknak, a shakshukának is rengeteg változata van. Általában több paradicsom kerül bele, mint paprika, de sokan padlizsánt is raknak hozzá. Ha szereted a csípőset, a chilit se hagyd ki belőle.

Shakshuka

Hozzávalók:

  • 75 dkg paradicsom
  • 4 tojás
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 1 sárga kaliforniai paprika
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis doboz paradicsompüré
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál koriander
  • 1 kávéskanál cukor
  • fél teáskanál kömény
  • bors
  • olívaolaj

Elkészítés ideje: 45 perc

A paprikát vágd karikákra, a paradicsomot pedig kockázd fel. Egy serpenyőben kevés olívaolajon dinszteld meg a feldarabolt hagymát, majd rakd hozzá a paprikát. Kevergetve párold kis lángon három-négy percig. Ezt követően mehet hozzá a paradicsom, majd a fűszerek, tehát a só, a bors, a koriander, a kömény, rakd hozzá a zúzott fokhagymát és a cukrot is. Kanalazd hozzá a paradicsompürét, majd főzd 15 percig, közben többször kevergesd meg. 
Ha a paprika puha, egy evőkanál segítségével készíts mélyedéseket a szószba, és üsd bele a tojásokat. Fedő alatt, kis lángon főzd még négy-öt percig. Akkor az igazi, ha a fehérje megszilárdul, de a sárgája kicsit folyós marad. Melegen tálald, a tetejére akár kecskesajtot is reszelhetsz.
Blog.hu ajánló