Rizseshús csirkéből

Hagyományos recept másképp

Bár általában sertéshúsból készítik, a rizseshús csirkéből is finom. Isteni egytálétel, ha nincs semmi ötleted.

Promóció

Nyereményjáték

Nyerj közel 160 ezer forint értékű Philips szőrtelenítőt a tartósan sima bőrért! (x)

Nyerj párkapcsolati útikalauzt! A Szexbolondok illemtana című könyvet a szabad szerelem híveinek írták

Nyerj Hírhedt diktátorok asszonyai című, szórakoztató történelmi könyvet!

összesen 3 db játék

Ez is érdekelhet

Molnár Piroska igazi maffiavezér - Ilyen, amikor féltő és uralkodó férfibőrbe bújik (x)

Színezüst és -arany körömékszerek, különleges mintákkal 4500 forinttól - Gyönyörű és tartós manikűr 2 perc alatt! (x)

Folyton levert, fáradt vagy? Állandó éhség gyötör? - Candida állhat a háttérben! (x)

Emlékszel még Janikovszky Éva meséire? Most együtt élvezhetitek a gyerekeddel (x)

Ezek a színek pezsdítik fel a tavaszi-nyári szezont - Mutatjuk a legújabb sminktrendeket! (x)

beauty and style

Bájos, csipkés felsők nyárra - Minden alakra van belőlük egy jó fazon »

Fénylik az arcod? Kend fel ezt a pakolást, és nem ismersz a bőrödre! »

Vicces baki: luxuscikket csinált az Ikea táskájából a Balenciaga - Ezen behalsz! »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A rizseshús egyszerű ételnek tűnik, de azért nem két perc megfőzni. Általában sertéshúsból készítik, de csirkéből is finom.

A csirke gyorsan megpárolódik, így nyerhetsz egy kis időt vele. A képen látható rizseshúst az Etti és a gyerekek blog gazdája készítette.

Csirkés rizseshús

Hozzávalók:

  • fél kiló csirkemell
  • 1 bögre rizs
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 húsos pirospaprika
  • 1 tyúkhúsleveskocka
  • 2 babérlevél
  • olaj
  • kakukkfű
  • friss petrezselyem
  • só, bors, pirospaprika

A csirkehúst vágd négy centis csíkokra, és sózd meg. A hagymát és a paprikát karikázd föl, a leveskockát tedd fel főni két és fél bögre vízzel. Egy nagyobb lábasban melegítsd fel az olajat, és a feldarabolt, megsózott csirkehúst pirítsd meg benne. Add hozzá a vöröshagymát, a paprikát és a zúzott fokhagymát. Ha a vöröshagyma összeesett, szórd meg pirospaprikával, és öntsd bele a húslevest.

Tedd bele a babérleveleket, a kakukkfüvet, majd sózd, borsozd. Várd meg, amíg a hús megpuhul, és akkor add hozzá a rizst, de a babérleveleket lehetőleg halászd ki előtte. Forrald fel az egészet, majd alacsony fokozaton főzd tovább, amíg a rizs el nem készül.