Lasagne al forno
Készítsd el a konyhádban ezt a klasszikus fogást úgy, ahogy az olasz mammák teszik, szinte minden hétvégén, évszázadok óta!
Felejtsd el a félkész, ipari verziót, és szerezd be a legjobb alapanyagokat, friss hozzávalókat, hogy igazi itáliai ebédet tudj összedobni!
Készítheted két-háromrétegűre is, de ha igazi tésztafüggő vagy, akkor meg is duplázhatod a rétegek számát, ez csak rajtad múlik.
Lasagne al forno
Hozzávalók:
- 60 dkg vegyes darált hús - marha és sertés
- 10 dkg reszelt parmezán
- 8 lasagnelap
- 7 dkg reszelt cheddar sajt
- 5 dkg vaj
- 4,5 dl tej
- 4 dkg liszt
- 4 közepes paradicsom
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 2 csapott evőkanálnyi oregáno
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 evőkanálnyi paradicsompüré
- 1 nagy sárgarépa
- 1 kis csokor bazsalikom
- 1 teáskanálnyi szerecsendió
- 1 teáskanálnyi őrölt kömény
- 1 dl száraz vörösbor
- só, frissen őrölt bors
Elkészítés ideje:
80 perc.
Elkészítés menete:
Kezdd azzal, hogy minden zöldséget szépen felaprítasz, a hagymát apró kockákra, a répát szintén és a paradicsomot is, a fokhagymát meg törd össze egy nyomóval. Ezután forrósíts fel egy alkalmas - lehetőleg mélyebb - serpenyőben egy kanálnyi olívaolajat, majd pirítsd meg rajta a hagymát, ha már üveges, mehet mellé a répa is. Fűszerezd a bazsalikommal és az oregánóval, sózd és borsozd, majd add hozzá a húst, a kömény társaságában pirítsd pár percig, majd add hozzá a paradicsompürét is, a tört fokhagymával egyetemben, és pirítsd át a húst alaposan.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Ha elérte a megfelelő állapotot, add hozzá a bort is, főzd addig, amíg az alkohol el nem párolog, és csak akkor tedd bele a kockákra vágott paradicsomot. Végül önts hozzá fél deci tejet, keverd el, és zárd el a gázt. Most jöhet a mártás: a vajat olvaszd meg, sűrítsd be a liszttel, folyamatos keverés mellett add hozzá a többi tejet három részletben, fűszerezd egy kis sóval, borssal és a szerecsendióval. Abban a pillanatban, mikor leveszed a tűzről, keverd bele a reszelt cheddar sajtot. Egy tűzálló tálat vajazz ki, oszlasd el benne a hús felét, tégy rá egy réteg tésztalapot, arra kerüljön a szósz fele, majd arra egy következő réteg, arra a hús másik fele, végül az utolsó rétegre a szósz, arra pedig a reszelt parmezán, egy kis oregáno, valamint só és bors. A sütőt melegítsd elő 200 fokra, és süsd meg benne nagyjából 20-25 perc alatt, ha már szép barna, elkészült.
Az olasz konyha remekei
OLVASD EL EZT IS!
- sajt
- paradicsom
Olaszos óriás kagylótészta paradicsommal
- paradicsom
- tészta
Marhahúsos lasagne
- gomba
- tészta