Lasagne al forno

Az olaszok így készítik

Készítsd el a konyhádban ezt a klasszikus fogást úgy, ahogy az olasz mammák teszik, szinte minden hétvégén, évszázadok óta!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Felejtsd el a félkész, ipari verziót, és szerezd be a legjobb alapanyagokat, friss hozzávalókat, hogy igazi itáliai ebédet tudj összedobni!

Készítheted két-háromrétegűre is, de ha igazi tésztafüggő vagy, akkor meg is duplázhatod a rétegek számát, ez csak rajtad múlik.

Lasagne al forno

Hozzávalók:

  • 60 dkg vegyes darált hús - marha és sertés
  • 10 dkg reszelt parmezán
  • 8 lasagnelap
  • 7 dkg reszelt cheddar sajt
  • 5 dkg vaj
  • 4,5 dl tej
  • 4 dkg liszt
  • 4 közepes paradicsom
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 2 csapott evőkanálnyi oregáno
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 evőkanálnyi paradicsompüré
  • 1 nagy sárgarépa
  • 1 kis csokor bazsalikom
  • 1 teáskanálnyi szerecsendió
  • 1 teáskanálnyi őrölt kömény
  • 1 dl száraz vörösbor
  • só, frissen őrölt bors

Elkészítés ideje:

80 perc.

Elkészítés menete:

Kezdd azzal, hogy minden zöldséget szépen felaprítasz, a hagymát apró kockákra, a répát szintén és a paradicsomot is, a fokhagymát meg törd össze egy nyomóval. Ezután forrósíts fel egy alkalmas - lehetőleg mélyebb - serpenyőben egy kanálnyi olívaolajat, majd pirítsd meg rajta a hagymát, ha már üveges, mehet mellé a répa is. Fűszerezd a bazsalikommal és az oregánóval, sózd és borsozd, majd add hozzá a húst, a kömény társaságában pirítsd pár percig, majd add hozzá a paradicsompürét is, a tört fokhagymával egyetemben, és pirítsd át a húst alaposan.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ha elérte a megfelelő állapotot, add hozzá a bort is, főzd addig, amíg az alkohol el nem párolog, és csak akkor tedd bele a kockákra vágott paradicsomot. Végül önts hozzá fél deci tejet, keverd el, és zárd el a gázt. Most jöhet a mártás: a vajat olvaszd meg, sűrítsd be a liszttel, folyamatos keverés mellett add hozzá a többi tejet három részletben, fűszerezd egy kis sóval, borssal és a szerecsendióval. Abban a pillanatban, mikor leveszed a tűzről, keverd bele a reszelt cheddar sajtot. Egy tűzálló tálat vajazz ki, oszlasd el benne a hús felét, tégy rá egy réteg tésztalapot, arra kerüljön a szósz fele, majd arra egy következő réteg, arra a hús másik fele, végül az utolsó rétegre a szósz, arra pedig a reszelt parmezán, egy kis oregáno, valamint só és bors. A sütőt melegítsd elő 200 fokra, és süsd meg benne nagyjából 20-25 perc alatt, ha már szép barna, elkészült.

Az olasz konyha remekei

A legfinomabb olasz tészták receptjei képekkel

Nézegess képeket!

Elolvasom

OLVASD EL EZT IS!

lasagne lead
  • paradicsom
  • tészta

Marhahúsos lasagne

Ezt is szeretjük