Szerény kefires kenyér élesztő nélkül: puha és finom
A kefires kenyér ír recept alapján élesztő nélkül, szódabikarbónával készül.
Kelesztés nélkül is isteni kenyeret süthetsz: az ír szódás kenyér kefires tésztából készül, és még élesztő sem kell hozzá. A szerény hozzávalókból készülő házi kenyérből kihagyhatatlan a szódabikarbóna, amit nem szabad sütőporral helyettesíteni.
Ír szódás kenyér
Hozzávalók 8 adaghoz
- 45 dkg kefir
- 45 dkg liszt
- 1 csapott teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál cukor
Elkészítés:
A lisztet keverd össze a sóval, a cukorral és a szódabikarbónával. A közepére vájj mélyedést, ebbe öntsd a kefirt, és a kezeddel jól dolgozd össze. Formálj belőle egy labdát, és tedd sütőpapírral kibélelt tepsibe. Ha van kenyérformád vagy öntöttvas edényed, abban is készítheted.
A közepét éles késsel vágd keresztben be, és told 200 fokos sütőbe 30-40 percre, amíg szép színt kap. Ha az alját megkocogtatva kopogós hangot hallasz, készen van, ekkor vedd ki a sütőből, hagyd legalább langyosra hűlni, és utána szeleteld.
Használj a konyhádban gyakran kefirt! A belőle készült retekleves frissítő és egészséges.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept