Imádják a kirándulók az apró Balaton-felvidéki falut: 8 település a Balatoni Kéktúra útvonalán

A Balaton-felvidéknek is van saját kéktúrája, az útvonal mentén gyönyörű települések sorakoznak.

A Balatoni Kéktúra falvai
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A Balaton környékére már nemcsak autóval és vonattal, de a BuBa megépítése óta kerékpárral is érkeznek a kirándulók. Aki pedig még ennél is több energiát érez magában, akár gyalogszerrel is megcélozhatja az északi part legcsodásabb vidékeit. A Balatoni Kéktúra útvonalán kincsekre lelhetnek a túrázók.

A Balatoni Kéktúra mintegy 103 kilométer hosszan vezet a Várpalota mellett található Pétfürdő és Badacsony között, útba ejtve olyan városokat is, mint Balatonfüred vagy éppen Balatonalmádi. 

A Balatoni Kéktúra falvai

A Balatoni Kéktúra útvonalát bejárni páratlan élményt jelent a magyar tengerért rajongó kirándulók számára. A Balaton-felvidék mesébe illő kis falvai már önmagukban is megérnek egy-két utazást, korábbi cikkünkben a Nivegy-völgy szépségeit is megismerhetted.

A Balaton-felvidéki Kéktúraként is emlegetett út mentén megannyi kisebb-nagyobb településen megpihenhettek. Sietni úgysem érdemes egy ilyen festői tájon.

Csend és nyugalom a Balatonnál: 8 csodás falu egy karnyújtásra a tóparttól

Tündéri, nyugodt falvak várnak a Balaton közelében.

Elolvasom

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

(Borító- és ajánlókép: Salföld - Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük