Házi tepsitisztító keverék ráégett szennyeződésekhez: olyan lesz, mint új korában

A keveréket közvetlenül a tepsiben kell elkészíteni.

GettyImages-471040266

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Aki szokott főzni, az tudja, hogy az összes fogás közül azok a leghálásabbak, amelyeket nyers állapotukban tepsibe dob az ember, majd 40 perc - egy óra múlva készen veheti ki.

A tepsis ételeknek azonban egy nagy hátránya is van: maga a tepsi, amely használatról használatra barna, ráégett foltokkal szennyeződik. Egy idő után már híre-hamva sem lesz a fényes felületnek, de hála egy házi megoldásnak, a tepsi olyan lehet, mint új korában.

Házi tepsitisztító keverék

A házi keverék kifejezés önmagában is ígéretes, miután azt sugallja, erős vegyszerektől mentes mixről van szó, mely - szemben a bolti szerekkel - nem durva kemikáliákkal működik.

A szóban forgó keverék elkészítéséhez nem kell külön edény, magában a tepsiben kell megcsinálni. Előzetesen engedj vizet a tálcára, és helyezd a sütőbe, majd addig melegítsd, amíg fel nem forr. Ha kicsit visszahűlt, biztonságosabb kivenni. Öntsd ki a vizet, és kezdődhet a tisztítás!

Egy kisebb szűrőbe adagolj pár kanál szódabikarbónát, majd segítségével egyenletes rétegben szórd fel a tepsit. Ha ez megvan, tégy rá egy másik rétegben sót is. A finomszemű is megfelel, de a durva annál hatásosabb, hiszen egyfajta súrolóként működik.

A következő lépésben tégy almaecetet egy spriccelőflakonba, és fújkáld le a beszórt felületet. 15-20 perc után térj vissza egy dörzsi szivaccsal, és körkörös mozdulatokkal távolítsd el a már felázott szennyeződéseket. Végül mosd el a ragyogó tepsit a már megszokott módon, mosogatószeres vízzel.

A cikk az ajánló után folytatódik

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal, tökéletlenségünkkel? Hogyan dolgozzuk fel az életünkben felmerülő elakadásokat? 

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ráadástippek

Két ráadástippünk segít, hogy a  tepsid ne szennyeződjön nagy mértékben a használat során.

  • Ha a tepsit nem vajazva-lisztezve, hanem sütőpapír segítségével használod, feleannyira sem fog szennyeződni, és nem égnek rá az ételek.
  • Amennyiben az étel előkészítése során a tepsi szélére, fülére hullott az ételből, azt azonnal töröld le, hiszen ha ráég, sokkal nehezebb lesz eltávolítani.

k

Ezt is szeretjük