Gyorsan megtisztítja a serpenyőre ráégett olajat ez a házi keverék: patyolattiszta lesz megint
Egyszerű házi keverék a feketére égett serpenyők megtisztítására.

serpenyo
beauty and style
Top olvasott cikkek

Finomakat főzni jó, és még jobb, ha ezt szép edényekben tesszük. A csillogó-villogó serpenyő külső oldala és alja azonban egy-egy sietősebb sütés, kilöttyenő, kifröccsenő olaj miatt csúnya feketére éghet.

Búsulni nincs ok, ahogyan azonnal kidobni sem kell az edényt. Erős, durva súrolószerek helyett azonban érdemes bevetni egy házi keveréket, aminek hála, az olajtól befeketedett edény újra szép lehet.

Házi súroló befeketedett serpenyőkhöz

Mivel a lakás telis-tele van olyasmikkel, amelyek nemcsak eredeti funkciójukat tölthetik be, hanem tisztításra is alkalmasak, elég csak szétnézni kicsit a konyhában és a fürdőben, és máris kiválthatjuk az erős vegyszereket egy jó házi tisztítómódszerrel.

A tisztítást kezdd azzal, hogy bevizezed a serpenyő külsejét, és vastagon behinted sóval, majd félreteszed egy időre. Ezután jöjjön a keverék elkészítése: mi kell hozzá?

  • 2-3 zacskó sütőpor
  • fogkrém
  • fél citrom leve
  • egy tojás héja

A cikk az ajánló után folytatódik

Megérkezett a Lysol fertőtlenítő család

Magyarországra is megérkezett a több, mint 130 éves fertőtlenítő márka.

A Lysol fertőtlenítő mosószeradalék elpusztítja a baktériumok, gombák és vírusok 99,9%-át, a Lysol fertőtlenítő spray pedig amellett, hogy több, mint 100 felületen pusztítja el a vírusok, gombák és baktériumok 99,9%-át.* elsőként veszi fel a harcot bizonyított hatékonysággal a COVID-19 betegséget okozó vírus ellen.

*A Lysol fertőtlenítő spray kémiailag elpusztítja a címkén felsorolt  mikroorganizmusokat. A Lysol fertőtlenítő hatású mosószeradalék az áztatás során elpusztítja a címkén felsorolt mikroorganizmusokat. Biocidok alkalmazásakor ügyeljen a biztonságra! Használat előtt mindig olvassa el a címkét és a használati útmutatót!

Promóció

Vegyél elő egy csészét, tegyél bele három evőkanál sütőport, nyomj rá egy 3-4 cm-es csík fehérítős fogkrémet. Nyomd bele a fél citrom levét. Üsd le a tojást, belsejét tedd félre, a héját pedig meleg vízzel öblítsd ki, majd egy zacskóba téve, klopfolóval törd apróra. A tojás apróra tört héját keverd a masszába, ez lesz a tisztítást segítő szemcse a krémedben.

Egy szivacs durva oldalával vagy fémdörzsivel óvatosan, körkörös mozdulatokkal dörzsöld le a sóréteget. Serpenyőd máris szebb lehet, de következhet az előzőleg készített keverék. Vidd fel a serpenyő aljára és oldalára, hagyd pár percig állni, majd szintén körkörös dörzsöléssel tisztítsd a felületet. Ha kész vagy, papírtörlővel szedd le a masszát, és mosd el mosogatószerrel az edényt. Edényed újra visszakaphatta régi fényét. 

Tisztítsd meg a serpenyőt belül is!

Ha a serpenyő belsején is vannak égett területek, azt ezekkel a praktikákkal tisztíthatod meg.

Ezt is szeretjük