Így készül a tökéletes töltött káposzta
Tipikus hazai fogás a töltött káposzta, ami felmelegítve még finomabb, mint frissen!
A töltött káposzta igazi magyaros étel, amit nemcsak országrészenként, de családonként másképp készítenek. Van, aki a savanyú káposztás változatra esküszik, mások az édes káposztás verziót részesítik előnyben.
Receptünk az utóbbi zöldségfajtából készül, mindenképpen érdemes kipróbálnod!
Töltött káposzta
Hozzávalók:
- 1 kg darált hús
- 50 dkg
- 3 fej vöröshagyma
- 3 evőkanál pirospaprika
- 2 doboz sűrített paradicsom
- 1 fej édeskáposzta
- olaj
- só
- bors
A vöröshagymát aprítsd fel, és kevés olajon dinszteld meg. Szórd bele a pirospaprikát, alaposan forgasd össze, majd az egészet keverd a darált húshoz. Add hozzá a megtisztított rizst is - nem kell megfőzni -, és sóval, borssal ízesítsd ízlésed szerint.
A káposztát tedd forrásban lévő vízbe, és hagyd, hogy megpuhuljon. Amikor lecsepegett, töltsd meg a húsos-rizses keverékkel, és a végeit úgy tekerd be, hogy a töltelék ne folyjon ki belőle.
A megmaradt káposztaleveleket csíkozd fel, és szórd egy fazék aljába. Fektesd rá a tekercseket, és annyi vízzel engedd fel, amennyi pont ellepi a káposztákat. Amikor a víz elkezd gyöngyözni, öntsd rá a sűrített paradicsomot, és egészen addig főzd, míg a töltelék elkészül benne. Ezt úgy tudod ellenőrizni, hogy kiveszel egyet a tetejéről, és megkóstolod. Végül tejföllel leöntve tálald. Ha nagyon szereted a hagymát, akár azzal is díszítheted.
Olvastad már?
OLVASD EL EZT IS!

- túró
- cukkini
Juhtúróval töltött cukkini

- krumpli
- egytálétel
Rakott krumpli, ahogy a törökök csinálják

- egytálétel
- gyors receptek