Így készül a forgácsfánk

Egyszerűbb, mint gondolnád!

Forgácsfánk vagy csörögefánk, mindegy, minek hívjuk, remek hazai finomságról van szó.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A farsang időszaka véget ér, de biztos van, aki még szívesen süt fánkot februárban. A farsangi fánk is csodálatos, de érdemes elkészíteni a forgácsfánkot is.

Eheted porcukorral, de akkor az igazi, ha lekvárba mártogatod a fánkdarabokat. Mi a Kaldeneker Lekvárosház csodáit ajánljuk, már nézni is élvezet őket.

Forgácsfánk

Hozzávalók a tésztához:

  • 30 dkg finomliszt
  • 3 tojás sárgája
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 evőkanál rum
  • 1 dl tejföl
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 citrom reszelt héja
  • csipetnyi só, olaj a sütéshez

A tetejére:

  • 2 evőkanál lekvár
  • 1 evőkanál rum

Elkészítés menete:

A forgácsfánkban az a jó, hogy nem kell keleszteni, így azok is belevághatnak, akiknek nincs nagyfokú konyhai tapasztalata.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

A tojássárgákat a porcukorral keverd ki, majd add hozzá a tejfölt, a citromlevet és a reszelt citromhéjat. Sózd meg, majd add hozzá a lisztet, és dolgozd össze. A tésztából formázz cipót, nyújtsd ujjnyi vastagra, majd vágj belőle kis hurkákat. A rudacskákat vagdosd be, ettől lesznek forgácsosak, majd bő forró olajban süsd ki őket. A fánkokat rummal kikevert lekvárral tálald.

Még több magyaros süti

Ha szereted a hazai ízeket, nézegesd meg képeinket, majd kattints a receptért, és kápráztasd el szeretteidet.

Receptek képpel! A legfinomabb magyar édességek

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük