Így készül a forgácsfánk
Forgácsfánk vagy csörögefánk, mindegy, minek hívjuk, remek hazai finomságról van szó.
A farsang időszaka véget ér, de biztos van, aki még szívesen süt fánkot februárban. A farsangi fánk is csodálatos, de érdemes elkészíteni a forgácsfánkot is.
Eheted porcukorral, de akkor az igazi, ha lekvárba mártogatod a fánkdarabokat. Mi a Kaldeneker Lekvárosház csodáit ajánljuk, már nézni is élvezet őket.
Forgácsfánk
Hozzávalók a tésztához:
- 30 dkg finomliszt
- 3 tojás sárgája
- 2 evőkanál porcukor
- 1 evőkanál rum
- 1 dl tejföl
- 1 evőkanál citromlé
- 1 citrom reszelt héja
- csipetnyi só, olaj a sütéshez
A tetejére:
- 2 evőkanál lekvár
- 1 evőkanál rum
Elkészítés menete:
A forgácsfánkban az a jó, hogy nem kell keleszteni, így azok is belevághatnak, akiknek nincs nagyfokú konyhai tapasztalata.
A tojássárgákat a porcukorral keverd ki, majd add hozzá a tejfölt, a citromlevet és a reszelt citromhéjat. Sózd meg, majd add hozzá a lisztet, és dolgozd össze. A tésztából formázz cipót, nyújtsd ujjnyi vastagra, majd vágj belőle kis hurkákat. A rudacskákat vagdosd be, ettől lesznek forgácsosak, majd bő forró olajban süsd ki őket. A fánkokat rummal kikevert lekvárral tálald.
Még több magyaros süti
Ha szereted a hazai ízeket, nézegesd meg képeinket, majd kattints a receptért, és kápráztasd el szeretteidet.
OLVASD EL EZT IS!

- tejszín
- kelt tészta
Profiterol: így lesz tökéletes otthon!

- rizs
- magyaros
Rizskoch gyümölccsel

- alkohol
- gyümölcs