Így készül a forgácsfánk
Egyszerűbb, mint gondolnád!
Forgácsfánk vagy csörögefánk, mindegy, minek hívjuk, remek hazai finomságról van szó.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A farsang időszaka véget ér, de biztos van, aki még szívesen süt fánkot februárban. A farsangi fánk is csodálatos, de érdemes elkészíteni a forgácsfánkot is.

Eheted porcukorral, de akkor az igazi, ha lekvárba mártogatod a fánkdarabokat. Mi a Kaldeneker Lekvárosház csodáit ajánljuk, már nézni is élvezet őket.

Forgácsfánk

Hozzávalók a tésztához:

  • 30 dkg finomliszt
  • 3 tojás sárgája
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 evőkanál rum
  • 1 dl tejföl
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 citrom reszelt héja
  • csipetnyi só, olaj a sütéshez

A tetejére:

  • 2 evőkanál lekvár
  • 1 evőkanál rum

Elkészítés menete:

A forgácsfánkban az a jó, hogy nem kell keleszteni, így azok is belevághatnak, akiknek nincs nagyfokú konyhai tapasztalata.

A tojássárgákat a porcukorral keverd ki, majd add hozzá a tejfölt, a citromlevet és a reszelt citromhéjat. Sózd meg, majd add hozzá a lisztet, és dolgozd össze. A tésztából formázz cipót, nyújtsd ujjnyi vastagra, majd vágj belőle kis hurkákat. A rudacskákat vagdosd be, ettől lesznek forgácsosak, majd bő forró olajban süsd ki őket. A fánkokat rummal kikevert lekvárral tálald.

Még több magyaros süti

Ha szereted a hazai ízeket, nézegesd meg képeinket, majd kattints a receptért, és kápráztasd el szeretteidet.

Ezt is szeretjük