Kevés kalóriás töltött padlizsán, dupla adag sajttal a tetején

A fűszeres hússal, paradicsommal töltött padlizsán könnyű, mégis laktató.

Hússal, paradicsommal töltött padlizsán
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A padlizsán megunhatatlan kedvenc, ráadásul nagyon kevés kalóriát tartalmaz. A formája kínálja magát, hogy megtöltsd valami finomsággal. A pikáns ragu mellett a kétféle sajt is különlegessé teszi. 

A töltött padlizsán nem igényel külön köretet, hiszen önmagában is kiadós. Ha kéznél van a grilled, azon süsd meg. Olyan jól néz ki, hogy akkor is szívesen megeszed, ha nem vagy éhes.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Hússal, paradicsommal töltött padlizsán

Hozzávalók:

  • 40 dkg darált hús
  • 10 dkg  trappista sajt
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 10 dkg koktélparadicsom
  • 3 padlizsán
  • 3 nagyobb paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • bors

Elkészítés ideje: 50 perc

A padlizsánokat vágd ketté, a belsejüket vájd ki, és tedd félre. A vöröshagymát aprítsd fel, és kevés olajon pirítsd meg. Rakd hozzá a húst, kevergesd fehéredésig, majd ízlésed szerint sózd, borsozd, nyomd hozzá a fokhagymát, és dobd hozzá a pirospaprikát. Önts hozzá kevés vizet, és tedd hozzá a padlizsán kivájt belsejét.

Párold a zöldséges-húsos keveréket kis lángon 15 percig, majd töltsd meg vele padlizsánokat. A tetejére rakj paradicsomot, és szórd meg jól a kétféle reszelt sajttal. Told előmelegített sütőbe, és süsd 25 percig, vagy amíg a sajt szépen megpirul.

Ezt is szeretjük