Kevés kalóriás töltött padlizsán, dupla adag sajttal a tetején
A fűszeres hússal, paradicsommal töltött padlizsán könnyű, mégis laktató.
A padlizsán megunhatatlan kedvenc, ráadásul nagyon kevés kalóriát tartalmaz. A formája kínálja magát, hogy megtöltsd valami finomsággal. A pikáns ragu mellett a kétféle sajt is különlegessé teszi.
A töltött padlizsán nem igényel külön köretet, hiszen önmagában is kiadós. Ha kéznél van a grilled, azon süsd meg. Olyan jól néz ki, hogy akkor is szívesen megeszed, ha nem vagy éhes.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Hússal, paradicsommal töltött padlizsán
Hozzávalók:
- 40 dkg darált hús
- 10 dkg trappista sajt
- 10 dkg füstölt sajt
- 10 dkg koktélparadicsom
- 3 padlizsán
- 3 nagyobb paradicsom
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál pirospaprika
- só
- bors
Elkészítés ideje: 50 perc
A padlizsánokat vágd ketté, a belsejüket vájd ki, és tedd félre. A vöröshagymát aprítsd fel, és kevés olajon pirítsd meg. Rakd hozzá a húst, kevergesd fehéredésig, majd ízlésed szerint sózd, borsozd, nyomd hozzá a fokhagymát, és dobd hozzá a pirospaprikát. Önts hozzá kevés vizet, és tedd hozzá a padlizsán kivájt belsejét.
Párold a zöldséges-húsos keveréket kis lángon 15 percig, majd töltsd meg vele padlizsánokat. A tetejére rakj paradicsomot, és szórd meg jól a kétféle reszelt sajttal. Told előmelegített sütőbe, és süsd 25 percig, vagy amíg a sajt szépen megpirul.