Kevés kalóriás töltött padlizsán, dupla adag sajttal a tetején
A fűszeres hússal, paradicsommal töltött padlizsán könnyű, mégis laktató.

toltott-padlizsan
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A padlizsán megunhatatlan kedvenc, ráadásul nagyon kevés kalóriát tartalmaz. A formája kínálja magát, hogy megtöltsd valami finomsággal. A pikáns ragu mellett a kétféle sajt is különlegessé teszi. 

A töltött padlizsán nem igényel külön köretet, hiszen önmagában is kiadós. Ha kéznél van a grilled, azon süsd meg. Olyan jól néz ki, hogy akkor is szívesen megeszed, ha nem vagy éhes.

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.


Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Hússal, paradicsommal töltött padlizsán

Hozzávalók:

  • 40 dkg darált hús
  • 10 dkg  trappista sajt
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 10 dkg koktélparadicsom
  • 3 padlizsán
  • 3 nagyobb paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • bors

Elkészítés ideje: 50 perc

A padlizsánokat vágd ketté, a belsejüket vájd ki, és tedd félre. A vöröshagymát aprítsd fel, és kevés olajon pirítsd meg. Rakd hozzá a húst, kevergesd fehéredésig, majd ízlésed szerint sózd, borsozd, nyomd hozzá a fokhagymát, és dobd hozzá a pirospaprikát. Önts hozzá kevés vizet, és tedd hozzá a padlizsán kivájt belsejét.

Párold a zöldséges-húsos keveréket kis lángon 15 percig, majd töltsd meg vele padlizsánokat. A tetejére rakj paradicsomot, és szórd meg jól a kétféle reszelt sajttal. Told előmelegített sütőbe, és süsd 25 percig, vagy amíg a sajt szépen megpirul.

Ezt is szeretjük