Kevés kalóriás töltött padlizsán, dupla adag sajttal a tetején
A fűszeres hússal, paradicsommal töltött padlizsán könnyű, mégis laktató.

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Ez a világ legtermészetesebb kollagénes fátyolmaszkja: készen kapod a tojáshéjból »

Így fond be a hajad idén: 3 trend, ami nagyon erős lesz tavasszal »

2 mozgásforma, ami nemcsak fogyaszt, hanem fiatalít is »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A padlizsán megunhatatlan kedvenc, ráadásul nagyon kevés kalóriát tartalmaz. A formája kínálja magát, hogy megtöltsd valami finomsággal. A pikáns ragu mellett a kétféle sajt is különlegessé teszi. 

A töltött padlizsán nem igényel külön köretet, hiszen önmagában is kiadós. Ha kéznél van a grilled, azon süsd meg. Olyan jól néz ki, hogy akkor is szívesen megeszed, ha nem vagy éhes.

Hússal, paradicsommal töltött padlizsán

Hozzávalók:

  • 40 dkg darált hús
  • 10 dkg  trappista sajt
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 10 dkg koktélparadicsom
  • 3 padlizsán
  • 3 nagyobb paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • bors

Elkészítés ideje: 50 perc

A padlizsánokat vágd ketté, a belsejüket vájd ki, és tedd félre. A vöröshagymát aprítsd fel, és kevés olajon pirítsd meg. Rakd hozzá a húst, kevergesd fehéredésig, majd ízlésed szerint sózd, borsozd, nyomd hozzá a fokhagymát, és dobd hozzá a pirospaprikát. Önts hozzá kevés vizet, és tedd hozzá a padlizsán kivájt belsejét.

Párold a zöldséges-húsos keveréket kis lángon 15 percig, majd töltsd meg vele padlizsánokat. A tetejére rakj paradicsomot, és szórd meg jól a kétféle reszelt sajttal. Told előmelegített sütőbe, és süsd 25 percig, vagy amíg a sajt szépen megpirul.

Blog.hu ajánló