Gyors sült csirke pirított almával és hagymával
Az almás-hagymás sült csirkecsíkok nagyon hamar elkészülnek, így nem kell a vasárnapot a konyhában tölteni.
A csirkét nemcsak egyben lehet megsütni, úgy elég hosszú idő alatt lesz kész az ebéd, hanem csíkozva és kockázva is.
Az egyszerű fűszerezés helyett készítsd el almával és hagymával. Így már köret sem kell feltétlenül.
Almás-hagymás sült csirke
Hozzávalók:
- 15 dkg csirkemellfilé
- 15 dkg savanykás alma
- 1 fej vöröshagyma
- olívaolaj
- só, bors
- kevés chilipaprika
Elkészítés ideje:
30 perc.
Elkészítés menete:
Egy teflonedény aljára önts olívaolajat, tedd rá a felkarikázott hagymát, jól párold át, pirítsd meg. Ezután jön a csíkokra vágott csirkemellfilé. Ha már minden oldala fehér, tedd bele a vékonyra szeletelt almát is, és reszelj hozzá egy kis friss chilit.
Óvatosan sózd meg, és addig párold fedő alatt, amíg az alma meg nem puhul. Ha nem szereted a csípőset, a chilit nyugodtan kihagyhatod.
OLVASD EL EZT IS!

- csirke
- húsételek
Ropogós csirkecombfilé

- csirke
- húsételek
Mustáros csirkeszárny: fűszeres és ropogós

- hagyma
- húsételek