Gyors sült csirke pirított almával és hagymával
Az almás-hagymás sült csirkecsíkok nagyon hamar elkészülnek, így nem kell a vasárnapot a konyhában tölteni.
A csirkét nemcsak egyben lehet megsütni, úgy elég hosszú idő alatt lesz kész az ebéd, hanem csíkozva és kockázva is.
Az egyszerű fűszerezés helyett készítsd el almával és hagymával. Így már köret sem kell feltétlenül.
Almás-hagymás sült csirke
Hozzávalók:
- 15 dkg csirkemellfilé
- 15 dkg savanykás alma
- 1 fej vöröshagyma
- olívaolaj
- só, bors
- kevés chilipaprika
Elkészítés ideje:
30 perc.
Elkészítés menete:
Egy teflonedény aljára önts olívaolajat, tedd rá a felkarikázott hagymát, jól párold át, pirítsd meg. Ezután jön a csíkokra vágott csirkemellfilé. Ha már minden oldala fehér, tedd bele a vékonyra szeletelt almát is, és reszelj hozzá egy kis friss chilit.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Óvatosan sózd meg, és addig párold fedő alatt, amíg az alma meg nem puhul. Ha nem szereted a csípőset, a chilit nyugodtan kihagyhatod.
OLVASD EL EZT IS!
- csirke
- húsételek
Ropogós csirkecombfilé
- csirke
- húsételek
Mustáros csirkeszárny: fűszeres és ropogós
- hagyma
- húsételek