Gyors, laktató diétás vacsora szénhidrát nélkül: bármennyit ehetsz belőle
Fogj egy muffinsütőt, és készítsd el ezt a húsos finomságot!

A fogyókúrád idején sem kell feltétlenül koplalnod, ha a szervezetedbe vitt tápanyagokat alaposan megválogatod. A laktató és ízletes húsos-tojásos muffin tökéletesen passzol a szénhidrátszegény diétába, így akár vacsoraként is bátran fogyaszthatod.
A különleges húspogácsákat egy muffinsütő forma segítségével készítheted el, ezért nem kell tartanod attól, hogy olajszag lesz a lakásban, ráadásul az egész előkészítési folyamattal mindössze tíz perc alatt megleszel, tehát ideális választás a rohanós hétköznapokra is. A maradékból csomagolj másnap ebédre is, arra viszont figyelj, hogy ha diétázol, kenyeret ne egyél mellé!
Darált húsos muffinok tojással
Hozzávalók:
- fél kg darált hús - pulyka vagy sertés is jó
- só
- bors
- negyed teáskanál fokhagymapor
- negyed teáskanál vöröshagymapor
- negyed teáskanál pirospaprika
- negyed teáskanál metélőpetrezselyem
- 6 tojás
Töltelékekhez:
- apróra vágott cheddar sajt
- apróra vágott spenót
- kockázott paradicsom
Elkészítés:
Keverd össze alaposan a darált húst a sóval, a borssal, a pirospaprikával, a vöröshagyma- és a fokhagymaporral egy tálban. Olajozd ki kissé a muffinformákat, és formálj a húsmasszából kis kosárkákat, a belsejükben helyet hagyva a tojásoknak.
Egy másik tálban keverd össze a tojásokat sóval és borssal. Öntsd a tojást a kis kosárkák belsejébe. Így elkészült a muffinalap, amit tetszés szerint ízesíthetsz sajttal, paradicsommal, spenóttal vagy más választott feltéttel. Süsd a pogácsákat 180°C-on 30 percen át, és már készen is van a finom vacsora.
OLVASD EL EZT IS!

- csirke
- paradicsom