Olaszos padlizsánkarikák, olvadó mozzarellával a tetején: villámfogás pár perc alatt
A paradicsomos-sajtos padlizsánkarikát el­ké­szí­teni roppant egy­szerű, és bár­mennyit ehetsz be­lőle!

zoldseges-padlizsankarikak
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A sokoldalú padlizsánból igazán ínycsiklandó fogásokat alkothatsz. A kedvelt zöldség paradicsommal és sajttal fantasztikus triót alkot.  A laktató, könnyű étel elkészítéséhez 30 perc sem kell. 

A paradicsomos-sajtos padlizsánfalatok gyors zöldségvacsorának vagy különleges előételnek is tökéletesek. Ha előveszed a grillsütődet, ott is elkészítheted.

Paradicsomos-sajtos padlizsánkarikák

  • 1 padlizsán
  • 10 dkg mozzarella
  • 2 paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ág bazsalikom
  • 1 teáskanál oregánó
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • bors

Elkészítés ideje: 30 perc

A padlizsánt mosd meg, és szeleteld körülbelül egy-másfél centi vastag karikákra. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, majd rakd bele a zöldséget. Az olajat keverd össze a zúzott fokhagymával, a sóval, a borssal és az oregánóval. Kend meg vele a padlizsánt, majd hagyd állni tíz percig, hogy a fűszerek jól átjárják.

Pihentetést követően rakd a padlizsánkarikákra a paradicsomszeleteket, a mozzarellát és a bazsalikomleveleket. Süsd meg 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt. Ha a zöldség puha, a sajt piros, kiveheted a sütőből.

Ezt is szeretjük