Gyors, laktató diétás vacsora szénhidrát nélkül: bármennyit ehetsz belőle
Fogj egy muffinsütőt, és készítsd el ezt a húsos finomságot!

husos-muffin-kep
beauty and style
Top olvasott cikkek

A fogyókúrád idején sem kell feltétlenül koplalnod, ha a szervezetedbe vitt tápanyagokat alaposan megválogatod. A laktató és ízletes húsos-tojásos muffin tökéletesen passzol a szénhidrátszegény diétába, így akár vacsoraként is bátran fogyaszthatod.

A különleges húspogácsákat egy muffinsütő forma segítségével készítheted el, ezért nem kell tartanod attól, hogy olajszag lesz a lakásban, ráadásul az egész előkészítési folyamattal mindössze tíz perc alatt megleszel, tehát ideális választás a rohanós hétköznapokra is. A maradékból csomagolj másnap ebédre is, arra viszont figyelj, hogy ha diétázol, kenyeret ne egyél mellé!

Darált húsos muffinok tojással

Hozzávalók:

  • fél kg darált hús - pulyka vagy sertés is jó
  • bors
  • negyed teáskanál fokhagymapor
  • negyed teáskanál vöröshagymapor
  • negyed teáskanál pirospaprika
  • negyed teáskanál metélőpetrezselyem
  • 6 tojás

Töltelékekhez:

  • apróra vágott cheddar sajt
  • apróra vágott spenót
  • kockázott paradicsom

Elkészítés:

Keverd össze alaposan a darált húst a sóval, a borssal, a pirospaprikával, a vöröshagyma- és a fokhagymaporral egy tálban. Olajozd ki kissé a muffinformákat, és formálj a húsmasszából kis kosárkákat, a belsejükben helyet hagyva a tojásoknak.

Egy másik tálban keverd össze a tojásokat sóval és borssal. Öntsd a tojást a kis kosárkák belsejébe. Így elkészült a muffinalap, amit tetszés szerint ízesíthetsz sajttal, paradicsommal, spenóttal vagy más választott feltéttel. Süsd a pogácsákat 180°C-on 30 percen át, és már készen is van a finom vacsora.

Ezt is szeretjük