Fűszeres, illatos forralt bor

Hogy nem lesz belőle fejfájás?

Ízletes téli ital, ami nem okoz problémát, ha helyesen készíted el. Íme, a legjobb recept!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A forralt bor remek téli ital, mégis sokaknak van rossz emléke róla. Ha ugyanis nem jó minőségű borból készül, akkor iszonyatos fejfájás lehet a vége.

Válassz jó minőségű vörösbort az elkészítéséhez, így nem lehet belőle semmi baj. A fűszereket kedved szerint variálhatod.

Fűszeres forralt bor

Hozzávalók:

  • 3 palack vörösbor
  • 5 evőkanál méz
  • 3 rúd fahéj
  • 10 szem szegfűszeg
  • 1 egész szerecsendióhéj
  • fél bögre szárított alma, mazsola

A bort lassú tűzön kezdd el melegíteni, és tedd bele a fűszereket. Lehetőleg semmiből ne használj őrölt verziót, mert az alja már nem lesz finom. Melegítsd forrpontig, majd vedd le a lángot, és tartsd melegen, ekkor add hozzá a mézet.

Az aszalt gyümölcsből kanalazz a bögrék aljára, és merd rá a forralt bort. Mértékkel fogyaszd!

Milyen ételhez milyen bor illik?

Nézegess képeket!

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük