Illatos házi narancslekvár
Remek ajándék
Ha szeretsz a konyhában szöszmötölni, akkor tölts egy estét narancsok társaságában. Az illatos lekvár meglepetésnek is jó.

Ez is érdekelhet

Egy zúzós buli szimfonikusokba ágyazva (x)

Tavaszi nagytakarítás kényelmesen (x)

Könyvajánló – Mazel Tov: Emberek, ételek, élmények (x)

Dönts Te az adód egy százalékáról! (x)

beauty and style

Jennifer Lopez sminkese elkészítette a sminket, amit senkinek nem lenne szabad viselnie – Nem biztos, hogy beülnénk a székébe »

Így nehéz szexinek lenni, de Palvin Barbin nem fog ki a felmosórongy és a vicces frizura »

A bozontos szemöldök ravasz kis trükkje: így marad tartós a belőtt forma »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A narancs már nálunk is meghatározó része a karácsonynak, legalábbis, ami a gasztronómiai részt illeti. A lekvárkészítés tökéletesen alkalmas program hosszú téli estékre.

A magad készítette narancslekvár ráadásul remek ajándék is, akár egy kis kiegészítésnek, akár olyannak szánod, akit valami pici meglepetéssel akarsz megörvendeztetni.

Narancslekvár

Hozzávalók:

  • 2 kg narancs
  • 2 citrom
  • 1 kg kristálycukor

A gyümölcsöket alaposan mosd meg, majd vékonyan hámozd meg. A fehér részeket teljesen tüntesd el a narancsról, erre a legjobb módszer, ha körkörösen hámozod, már a fehér részeket is levágva.

A narancshúst vágd darabokra, a citrom és a narancs héját reszeld le.

A narancsot és a kristálycukrot keverd össze, hagyd állni negyed órát, majd főzd 45 percig.

Amikor besűrűsödött, töltsd fertőtlenített befőttesüvegbe a lekvárt. A tetejére feszíts celofánt, úgy tekerd rá a kupakját.

Ezt is szeretjük