Omlós, illatos mézeskalácsrecept gasztroszakértőnktől
Ha nem tudod elképzelni a karácsonyt mézeskalács nélkül, itt egy remek recept, mellyel nyerhetsz is!

Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Ha válaszolsz erre a 3 kérdésre, tudni fogod, milyen legyen az esküvői sminked »

Olcsó, házi gyanta 3 összetevőből, amitől nem lesz kiütéses az érzékeny arcbőr »

Fázós vagy? 10 megszívlelendő öltözködési trükk télre »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A mézeskalács nélkül elképzelhetetlen a karácsony, ráadásul jóval előbb is elkészítheted, nem kell a hajrára tartogatni.

Gasztronómiai szakértőnk, Ganter Klára megosztja veletek tuti receptjét. Ha úgy érzed, hogy az általad gyártott csoda nemcsak az otthoniak érdeklődésére tarthat számot, akkor nevezd be a Mézeskalács Szépségversenyre!

Mézeskalács

Hozzávalók:

  • 25 dkg méz
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 2 tojás sárgája
  • 2 egész tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 500 g rétesliszt
  • fűszerek ízlés szerint: citromhéj, fahéj, őrölt szegfűszeg, gyömbér

A mézet egy lábosban felmelegítem, nem kell, hogy nagyon forró legyen, hozzáadom a vajat, a cukrot, a fűszereket. Kicsit hagyom hűlni, majd hozzákeverem a tojásokat és a sütőporos lisztet. Összegyúrom, ha kell, még teszek hozzá lisztet.

Minél keményebb a tészta, annál szárazabb lesz a mézeskalács, de ez az eltarthatóságát nem befolyásolja, csak a megmunkálását nehezíti, illetve könnyíti. Kicsit hagyom állni, majd fél centi vastagra kinyújtom, szaggatom, és 180 fokos sütőben 10-15 perc alatt készre sütöm. Sütés előtt lehet dekorálni színes cukorral, mandulával, dióval, sütés után cukormázzal, csokival.

A cukormázhoz verj fel három tojásfehérjét három evőkanál porcukorral és egy kevés citromlével, majd töltsd zsákba, és indulhat a díszítés.

Mutasd a mézeskalácsodat!
Ganter Klára Mézeskalács Szépségversenyt hirdetett, mindenképpen érdemes benevezni rá. A fődíj egy 20 ezer forint értékű ajándékcsomag, ami minden konyhában jól jön.
A részleteket a Konyhatündérleszek.hu oldalon találod, sok szerencsét a versenyhez!
Ezt is szeretjük