7 kedvenc csirkés étel receptje - Sajtos, tejfölös, paprikás

Ki tudna ellenállni a frissen sült, fűszeres csirkehúsnak vagy egy tál épp elkészült csirkepaprikásnak?

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Egy tál hagyományos csirkepaprikásnál kevés jobb dolog kerülhet az ebédlőasztalra, talán csak valami más, hasonlóan szaftos, tunkolós csirkés étel, mint például a bakonyi módra készített csirke vagy a sajttal és tejföllel együtt sült, omlós csirkecomb. Az idehaza évtizedek óta töretlen népszerűségnek örvendő csirkét szinte mindenki szereti, aki fogyaszt húst, hiszen egyszerűen, könnyedén isteni finom, zamatos fogásokat lehet belőle készíteni, és szerencsére nem is túl drága. Ha te is szereted a csirkéből készült fogásokat, nézd végig a legjobbakat, és válaszd ki kedvencedet!

Csirkepaprikás

A paprikás egy aprónak tűnő, ámde nagyon lényeges dologban különbözik a csirkepörkölttől, ez pedig a hozzáadott tejföl, amitől elnyeri azt a krémességét, ami miatt egyszerűen nem lehet nem rajongani ezért a fogásért, és ami miatt már messziről lehet látni, hogy a közelgő fogás nem más, mint az isteni csirkepaprikás.

Csirke bakonyi módra

A fűszeres, illatos gombás szósszal jól nyakon öntött omlós húsra képtelenség nemet mondani, valamilyen tésztával - vagy házilag készített nokedlivel - tálalva a legjobb. Ha még sosem készítettél ilyet, akkor se ijedj meg, nem olyan nagy ördöngösség, a végeredmény pedig biztosan remek lesz, próbáld ki bátran!

Currys csirke

Az indiai ízvilág idehaza is egyre népszerűbb, a nagyobb városokban már mindenhol találhatsz kisebb-nagyobb indiai éttermeket, és a komolyabb élelmiszerboltokban sem néznek már rád értetlenül, ha épp kurkumát, római köményt vagy más keleti fűszert keresel. Ha szereted a gazdag ízvilágú, kicsit pikáns fogásokat, akkor az indiai konyhát neked találták ki. Szaladj le a közeli közértbe, vedd meg az alapanyagokat, és varázsolj egy kis keleti hangulatot a konyhádba!

Rántott csirke

Ha vasárnapi ebéd és Magyarország, akkor nyilvánvalóan rántott csirke. Ez az alapvetés generációk óta nem változik, és jó eséllyel nem is fog, a rántott csirkét mindenki szereti, már-már kultikus státuszba került, és a családi összejövetelek elmaradhatatlan fogása. Szerencsére nemcsak egyféleképpen készítheted ezt a hagyományos ételt, hanem kedved szerint variálhatod, a hagyományos rántott dobverőtől a fűszeres panírban sült változaton át a kijevi módra készült csirkéig. De ha csak egy kicsit szeretnél variálni, akkor szórj a panírba pisztáciát vagy parmezánt, isteni finom lesz vele!

Csirkemell Stroganoff módra

Az uborkás-gombás szósz remekül passzol a csirkemellhez, csak arra kell figyelned, hogy a húst ne szárítsd ki, és nyert ügyed van. Azért, hogy szaftos maradjon a csirkemell, és ne fűrészporra emlékeztessen, több dolgot is tehetsz: a sütés előtt besózva áztasd tejbe egy órára vagy sóoldatba - egy liter vízhez keverj öt deka sót, és ebben úsztasd legalább egy órát vagy akár egy egész éjszakát.

Sajtos-tejfölös egyben sült csirkecomb

Ha igazán ízletes, zamatos vacsorára vágysz, de semmi kedved órákig a konyhában matatni, ezt a fogást neked találták ki! Egyszerűen csak állítsd össze a hozzávalókat, told be egy tepsiben a sütőbe, és pihenj, amíg el nem készül, nagyjából egy órád lesz erre.

Ropogós, sajtos sült csirkecomb

Az egyszerű sült csirkecomb önmagában is zseniális fogás, azonban ezt is lehet még fokozni azzal, ha a bőr alá rejtesz egy kis sajtot, ami aztán szépen megolvadva a ropogós bőr alatt még ínycsiklandóbbá varázsolja a hagyományos változatot. Kihagyhatatlan élmény!

Zamatos, fűszeres és laktató egytálételek

Az egytálételek óriási előnye, hogy nem kell külön gondoskodnod a köretről, na meg az, hogy isteni finomak - válaszd ki te is a kedvencedet!

Receptek és képek! Laktató egytálételek a családnak

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük