Almás kuglóf
Amikor nem kell szaladgálni, érdemes olyan recepteket elővenni, melyek egy kicsivel több időt igényelnek. A kuglóf is ilyen, de megéri nekilátni.
A kuglófot hagyományosan télen, a karácsonyi időszakban készítik, de miért ne lehetne tavasz végén is megsütni?
Keverj a tésztájába almát, és máris könnyebb és frissebb süteményt kapsz. Tálald vaníliafagyival, úgy még finomabb lesz a desszert.
Almás kuglóf
Hozzávalók:
- 3 alma
- 3 dl víz
- 200 g cukor plusz 3 kanál cukor
- 3 tojás
- 250 g liszt
- 1 kiskanál sütőpor
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 125 g margarin
- 1 kiskanál fahéj
- 100 g darált dió
Elkészítés ideje:
Másfél óra.
Elkészítés menete:
A karikára vágott almákat háromkanálnyi cukorral tedd három deci vízbe puhulni, és villával nyomkodd le, miközben fő. A lisztet keverd össze a sütőporral és a szódabikarbónával. Keverd habosra a cukrot a tojásokkal, add hozzá a margarint, a fahéjat, a lisztes keveréket, a mazsolát és a darált diót. Kézzel keverd bele az almakompótot, úgy, hogy a massza állaga folyós maradjon.
A tésztát öntsd a kivajazott, zsemlemorzsával megszórt kuglófformába. 170 fokra előmelegített sütő közepén süsd 50-60 percig. Tűpróbával ellenőrizd, hogy átsült-e már. Ha a tűre ráragad a tészta, akkor még süsd pár percig. Szórd meg mandulával, porcukorral, sőt, még lekvárral is megkenheted.
A piskóta is finom
Kuglóf helyett készíthetsz piskótát is, ha süteményre vágysz. Képgalériánkban nemcsak receptet, de tippeket is találsz.
OLVASD EL EZT IS!

- eper
- sütemény
Gyümölcskrémes piskóta édesszájú délutánokra

- alma
- sütemény
Almás-habos bögrés sütemény

- alma
- joghurt