Almás kuglóf

Tökéletes sütemény lusta napokra

Amikor nem kell szaladgálni, érdemes olyan recepteket elővenni, melyek egy kicsivel több időt igényelnek. A kuglóf is ilyen, de megéri nekilátni.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A kuglófot hagyományosan télen, a karácsonyi időszakban készítik, de miért ne lehetne tavasz végén is megsütni?

Keverj a tésztájába almát, és máris könnyebb és frissebb süteményt kapsz. Tálald vaníliafagyival, úgy még finomabb lesz a desszert.

Almás kuglóf

Hozzávalók:

  • 3 alma
  • 3 dl víz
  • 200 g cukor plusz 3 kanál cukor
  • 3 tojás
  • 250 g liszt
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 125 g margarin
  • 1 kiskanál fahéj
  • 100 g darált dió

Elkészítés ideje:

Másfél óra.

Elkészítés menete:

A karikára vágott almákat  háromkanálnyi cukorral tedd három deci vízbe puhulni, és villával nyomkodd le, miközben fő. A lisztet keverd össze a sütőporral és a szódabikarbónával. Keverd habosra a cukrot a tojásokkal, add hozzá a margarint, a fahéjat, a lisztes keveréket, a mazsolát és a darált diót. Kézzel keverd bele az almakompótot, úgy, hogy a massza állaga folyós maradjon.

A tésztát öntsd a kivajazott, zsemlemorzsával megszórt kuglófformába. 170 fokra előmelegített sütő közepén süsd 50-60 percig. Tűpróbával ellenőrizd, hogy átsült-e már. Ha a tűre ráragad a tészta, akkor még süsd pár percig. Szórd meg mandulával, porcukorral, sőt, még lekvárral is megkenheted.

A piskóta is finom

Kuglóf helyett készíthetsz piskótát is, ha süteményre vágysz. Képgalériánkban nemcsak receptet, de tippeket is találsz.

A tökéletes piskóta titka

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük