4 gyors rakottas hétfő estére

A következő gyors rakottasok mindig a segítségedre lehetnek, akár későn érsz haza a munkából, akár nincs kedved a konyhában robotolni.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Húsokból, zöldségekből, tésztákból kiváló rakott ételeket készíthetsz,  csak a fantázia szabhat határt, hogy milyen alapanyagokat használsz fel hozzájuk.

14 csodás étel krumplival

Nézegess képeket!

Elolvasom

A legtöbb rakott étel kis előkészület után mehet a sütőbe, és nem kell közben felügyelni, elég csak készen kihúzni onnan.

Rakott cukkini

Hozzávalók:

  • 80 dkg cukkini
  • 50 dkg darált hús
  • 20-25 dkg sajt
  • 6 dl főzőtejszín
  • 4 dl víz
  • pirospaprika

A cukkinit hámozd meg, és vágd apró kockákra. A húst pirítsd meg, ha jó, öntsd rá a tejszínt, a vizet, valamint szórd meg pirospaprikával, és forrald néhány percig.

A cukkinival béleld ki egy tűzálló tál alját. Öntsd rá a húsos masszát, és reszelj sajtot a tetejére. Előmelegített sütőben 20-25 percig süsd.

Spenótos rakott csirkemell

Hozzávalók:

  • 25 dkg füstölt sajt
  • 4 csirkemellfilé
  • 4 sonkaszelet
  • 1 csomag mirelit spenót
  • 2 dl tejszín
  • 1 gerezd fokhagyma

A csirkemelleket vágd félbe, és pici olajon süsd elő őket. A spenótot melegítsd fel, szórd rá az apróra vágott fokhagymát, és öntsd rá a tejszínt. Egy-két percig főzd őket össze, majd vedd le a tűzről. Egy tűzálló tálat vajazz ki, és helyezd az aljába egymás mellé szorosan a húsokat. Tegyél rájuk egy réteg sonkát, majd még egy réteg spenótot. A tetejére reszelj sajtot, és előmelegített sütőben a sajt pirulásáig süsd.

Belga rakott paradicsom

Hozzávalók:

  • 50 dkg uborka
  • 50 dkg padlizsán
  • 50 dkg paradicsom
  • 25-30 dkg füstölt sonka
  • 20 dkg szeletelt bacon
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 húsleveskocka
  • petrezselyemzöld

Az uborkát és a padlizsánt hámozd meg, majd szeleteld fel. A padlizsánt két percre tedd forrásban lévő vízbe, majd hagyd, hogy lecsepegjen. Egy tűzálló tál alját rakd ki baconnel. Kezdd el rétegezni, először egy sor karikára vágott uborkát, majd padlizsánszeleteket, paradicsomkarikákat, és végül a tetejére a hússzeleteket. Tegyél rá még egy sorozatot. A petrezselymet aprózd össze, és szórd a tetejére. A leveskockát pici vízben oldd fel, zúzd bele a fokhagymát, párold néhány percig, majd locsold meg vele a rakottast. A tetejét szintén borítsd be baconnel, és 20 perc alatt süsd készre.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Rakott sárgarépa

Hozzávalók:

  • 1 kg sárgarépa
  • 25 dkg gomba
  • 1 dl kefir
  • 1 tojás
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 1 teáskanál olaj
  • majoránna
  • bors

A répát és a gombát pucold meg, majd kockázd fel. A répát sós vízben főzd néhány percig, majd szűrd le, és hagyd lecsepegni. Egy pici olajon, fedő alatt párold meg a gombát, és szórd meg az apróra vágott petrezselyemmel. Keverd hozzá a répához, és öntsd egy tűzálló tálba. A tojást a liszttel és a kefirrel keverd habosra, és ízlés szerint fűszerezd sóval, borssal, majoránnával. Locsold rá a gombás sárgarépára, és sütőben süsd körülbelül 20 percig, míg meg nem pirul.

OLVASD EL EZT IS!

padlizsan
  • egytálétel
  • rakott zöldség

30 perces rakottasok

Ezt is szeretjük