4 pofonegyszerű lasagne receptje
Ha olasz ételekre vágysz, nem kell messzire menned. Otthon is elkészítheted a tésztás különlegességeket. Buon appetito!
A lasanum főzőedényt jelentett. Ebből alakult ki a lasagne, ami magát az edényt foglalta magában, melyben a paradicsomos rakott tészta készült. Mára ezt a jelentését elvesztette, szimplán csak az ételre utalunk vele.
Ezekkel a receptekkel az olasz konyha kedvelőinek kínálunk néhány mesés lasagnevariációt.
Olaszos lasagne
Hozzávalók:
- 50 dkg darált hús
- 50 dkg lasagnetészta
- 20 dkg sajt
- 10 dkg vaj
- 9 dl paradicsomszósz
- 5 dl tej
- 4 evőkanál liszt
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- bazsalikom
- só
- olaj
Az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát olajon pirítsd meg. Tedd rá a húst, sózd, borsozd, és kifehéredésig pirítsd.
Tegyél rá egy kis pohár vizet, és párold majdnem puhára. Ekkor add hozzá a paradicsomszószt és a bazsalikomot, majd alaposan főzd össze. A felmelegített vajhoz tedd hozzá a lisztet, a tejet, és főzd fel. Amikor már ez is megvan, öntsd rá a húsra, és keverd össze. Egy jénai tálat vajazz ki, és tegyél az aljába a paradicsomos masszából. Jöhet rá a tészta, és folytasd a rétegezést, míg el nem fogynak a hozzávalók. Felülre szósz kerüljön. Reszeld rá a sajtot, és előmelegített sütőben süsd meg.
Spenótos lasagne
Hozzávalók:
- 40 dkg spenót
- 25 dkg lasagnetészta
- 20 dkg tejszínes krémsajt
- 15 dkg Pannónia sajt
- 2,5 dl tejföl
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál vaj
- só
- bors
- szerecsendió
A vajon pirítsd meg mindkét fajta, apróra vágott hagymát. Tedd rá a spenótot, sózd ízlés szerint, és párold meg. A tejfölbe tedd bele a krémsajtot, majd fűszerezd, és állandó kevergetés mellett olvaszd fel. Vajazz ki egy tűzálló tálat, és öntsd bele a sajtmártás felét, majd a megfőzött tésztát, a spenótot, végül a maradék sajtszószt. Reszeld rá a sajtot a tetejére, majd előmelegített sütőben süsd meg.
Juhtúrós lasagne
Hozzávalók:
- 25 dkg lasagnelap
- 25 dkg juhtúró
- 25 dkg mozzarella
- 5 dl sűrített paradicsom
- 5 dkg parmezán
- 2 evőkanál olaj
- 2 tojás
- 2 szál kakukkfű
- 1 csokor friss bazsalikom
- 1 kávéskanál szárított oregánó
A lasagnelapokat főzd meg. A juhtúrót törd át, és keverd össze az apróra vágott fűszerekkel, a reszelt parmezánnal, a tojással, és ízlés szerint sózd, borsozd. Öntsd egy tűzálló tál aljára az olajat. Tedd bele a sűrített paradicsomot, fektesd rá a lasagnelapokat, majd tegyél rá a juhtúrós masszából. Újra paradicsomszósz következik, arra tedd rá a vékonyra felkarikázott mozzarellát. Ezt a rétegezést addig folytasd, míg el nem fogynak az alapanyagok. Legfelülre mozzarellát tegyél. Előmelegített sütőben süsd meg, míg a teteje meg nem pirul.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Görögös lasagne
Hozzávalók:
- 40 dkg darált marhahús
- 30 dl marhahúsleves
- 25 dkg lasagnetészta
- 15 dkg Cheddar sajt
- 10 dl tej
- 10 dl natúr joghurt
- 5 dkg vaj
- 4 dkg liszt
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 teáskanál paradicsompüré
- 1 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál menta
- bors
- só
Főzd meg a lasagnetésztát. Az olajon pirítsd meg az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Tedd rá a marhahúst, és pirítsd meg. Keverd bele a paradicsompürét, a húslevest, a felaprított mentát, és főzd, míg sűrű szószt nem kapsz. A vajat olvaszd fel, tedd bele a lisztet, főzd így 1-2 percig, majd tedd bele a tejet és a joghurtot. Főzd fel, és ízlés szerint sózd, borsozd, majd reszeld bele a sajt felét, és hagyd benne elolvadni. Egy tűzálló tálat vajazz ki, tedd bele a lasagnetészta felét, a sajtos szósz felét, a húsos ragut, végül megint a tésztát, a tetejére pedig a maradék sajtos szószt. A maradék sajtot reszeld rá a tetejére, és sütőben pirítsd aranybarnára.
OLVASD EL EZT IS!
- spagetti
- tészta
Az eredeti carbonara spagetti receptje
- tészta
- tejszín
Tejszínes tésztareceptek
- olasz
- paradicsom