Képek! 6 ártalmatlan E-szám az élelmiszerekben

Amitől nem kell megijedned

Nem minden adalékanyag szintetikus, ismerd meg a természeteseket!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az EU meghatározása szerint adalékanyag minden olyan vegyület, amelyet önmagában nem fogyasztunk élelmiszerként, és nem jellegzetes összetevője egyetlen élelmiszernek, nyersanyagnak sem - függetlenül attól, hogy mekkora a tápértéke, illetve attól, hogy az előállítási folyamat elősegítése, esetleg az eltarthatóság vagy a szállíthatóság javítása érdekében kerül-e az élelmiszerekbe. Nem minden adalékanyag szintetikus, sőt, valójában számos közülük természetes alapanyagokból előállított. Ezekből mutatunk be néhányat: lapozd át az alábbi galériát!

A betanin - E162 - legismertebb forrása a cékla. Az élelmiszeriparban gabonapelyhek, gyümölcsjoghurtok, fagylaltok, színezésére használják.

A lecitin - E322 - számos élelmiszerben - például margarinban, vajban, csokoládéban - megtalálható természetes vegyület. Származhat többek között szójababból vagy napraforgómagból.

Az aszkorbinsav - E300 - természetes forrásai a gyümölcsök, például a citrusfélék. A C-vitaminnal azonos molekulát gyümölcslevek, nektárok, gyümölcskonzervek előállítása során használják.

A céklakivonat - E162 - tésztafélék vagy cukorkák színezésére alkalmas, a rózsaszíntől egészen a bíbor mély árnyalatáig.

Az alma pektint - E440-et - tartalmaz, amelyet az élelmiszeripar lekvárok és egyéb termékek zselésítő anyagaként használ fel.

Bár a chips alapvetően nem számít egészséges tápláléknak, a zacskó hátoldalán látott E100-as adalékanyagtól nem kell megijedned - ez ugyanis a kurkuma.

Képeken a 7 legerősebb antioxidáns

Lapozd végig az alábbi galériát, és ismerd meg azokat a fűszernövényeket, melyek rákellenes hatással bírnak!
 

Rákellenes fűszernövények: képeken a 7 legerősebb antioxidáns

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük