10 gyümölcs, ami nem emeli nagyon a vércukrot: diétázók, cukorbetegek is fogyaszthatják
Az alacsony glikémiás indexű gyümölcsöket a cukorbetegek is fogyaszthatják.
A gyümölcsök egészségesek, vitamindúsak, ám egyes fajták sajnos tele vannak gyorsan felszívódó szénhidráttal, így drasztikus inzulinválaszt váltanak ki, és csakhamar az egekbe repítik a vércukorszintet.
Inzulinrezisztencia és kialakult cukorbetegség, de akár egy egyszerű fogyókúra során is felmerülhet a kérdés, hogy melyik gyümölcs is fogyasztható biztonsággal, és melyiket jobb kerülni a magas cukortartalom miatt. Ebben az eligazodásban segít egy százalékos érték: a glikémiás index, ami megmutatja az élelmiszerek vércukoremelő képességét a szőlőcukorhoz viszonyítva.
Alacsony glikémiás indexű gyümölcsök
A magas glikémiás indexű gyümölcsök csak nagyon kis mennyiségben fogyaszthatók a cukorbetegek számára, szigorúan beleszámolva a szénhidrátfogyasztásba, illetve lassan felszívódó szénhidrátokkal párosítva.
Az alacsonyabbakkal viszont már jóval megengedőbb az ajánlás: maximum 20 dekagramm egyszerre is elfogyasztható belőlük. Ezeket a fogyókúrázóknak is érdemes minél gyakrabban a diétába venni, hiszen jól fedezhető velük a vitaminbevitel.
(Borító- és ajánlókép: Getty Images Hungary.)
A gomba ellenes plusz
A Micovag Plus hüvelykúp természetes eredetű összetevőkkel, tejsavval és kamillakivonattal egészíti ki a hüvelygomba kezelését. A tejsav visszaállítja a normál hüvelyi pH-t, így képes gátolni a gombák szaporodását, a kamillakivonat pedig enyhíti az égő érzést és csillapítja a kellemetlen viszketést. A Micovag Plus hüvelykúp a tünetek enyhítésével teszi teljessé a célzott gombaellenes terápiát. A gyógyszertárakban vény nélkül kapható gyógyászati segédeszköz.
A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!
Promóció
- cukorbetegség
- glikémiás-index
- alacsony szénhidráttartalmú diéta
- diabétesz
- cukorbeteg étrend
- egészségügyi diéta
- inzulinrezisztencia
- Életmód
OLVASD EL EZT IS!
- mesterséges
- baktérium
Ezek a legrosszabb édesítőszerek: tönkreteszik a bélflórát az új kutatások szerint
- cukorbetegség
- reggeli