4 ingyenes, hangulatos strand a Balatonnál: tágas partszakaszok várják a csobbanni vágyókat

A gyönyörű és hangulatos balatoni szabadstrandok tárt karokkal várnak.

Szabadstrandok a Balatonon
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A nyár és a kánikula sokaknak egyet jelent a balatoni strandolással. Bár az elmúlt időszakban elszálló árak miatt egyre nehezebben megfizethető az üdülés nagyobb családdal, idén a tavalyihoz hasonlóan 57 szabadstrand várja a fürdőzőket a tó körül.

A balatoni szabadstrandok között mindenki megtalálhatja a kedvére valót: akad mélyebb, sekélyebb, árnyasabb partszakaszokban bővelkedő, modernebb és nyersebb egyaránt. Néhány imádni való, hangulatos partszakaszban garantáltan nem fog csalódni a csobbanni vágyó.

Szabadstrandok a Balatonnál

Legisly Örvényes Beach

Az örvényesi szabadstrand nem véletlenül az északi part népszerű és gyönyörű szakasza. Amellett, hogy ingyenes a belépés, szépen felújított, modern létesítmény, ahol stégek, árnyékos pihenőterek, játszóterek és sportpályák várják az érkezőket, miközben a vendéglátóhelyek kínálata is kielégítő és minőségi.

A Tihanyi-félsziget közelében található kis település strandját a Balatoni Szövetség nemrégiben négycsillagosra értékelte, ami fantasztikus eredmény egy szabadstrandtól. Az itt töltött idő igazi élmény lehet az egész családnak. A víz fokozatosan, de a déli partnál gyorsabban mélyül, ezért pancsolásra alkalmas kis öblöt is fenntartanak a kisebb gyerekeknek, az idősebb és felnőtt korosztály pedig a kölcsönözhető vízisport-eszközöket, a SUP-ozást vagy a kajakozást fogja imádni. Örvényes vonattal is megközelíthető, a vasútállomástól csupán egy kilométerre található a strand, így akár gyalog is eljuthattok.

Bélatelepi Szabadstrand Fonyódon

Fonyódon öt szabadstrand is sorakozik a legdélebbi Huszka Jenő strandtól a Fonyódligeti Szabadstrandig. A település egyik leghangulatosabb, elragadó partszakasza a Bélatelepi Szabadstrand, ahol nem csupán a badacsonyi panorámában lehet gyönyörködni.

A strand kellőképp tágas, sportpályák, játszóterek is találhatók benne, a víz sok déli parti szakaszhoz képest gyorsabban mélyül, kinn pedig remek vendéglátóhelyek is működnek. Bélatelepen bújik meg sokak nagy kedvence, a kagylós part is, ahol szinte szőnyegszerűen terülnek el az apró kagylók a víz mélyén. A bélatelepi vasúti megállótól mindössze pár száz méter sétára van a bejárat, így gyalogosan is pofonegyszerű elérni.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Gumirádli Strand Balatonakarattyán

Balatonakarattya ingyenes partszakasza tágas, és árnyas részekben is bővelkedik. A víz fokozatosan mélyül, de homokos kis öble a gyerekeknek is kedvez. Egyes szakaszokon kissé iszapos, süllyedős a talaj. Játszóterek, vendéglők is a fürdőzők kényelmét szolgálják.

A kilátás természetesen gyönyörű a Balaton felé a keleti partszakasztól is, és bár a vasútállomás csaknem 3 kilométerre található a strandtól, kerékpárral érkezőknek, illetve autósoknak egyaránt ideális, Budapest felől az M7-es felhajtójától mintegy 6 kilométer csak a hely. Ha már ott vagytok, az akarattyai Magaspartot és a Kisfaludy-kilátót se hagyjátok ki!

Fonyódligeti Szabadstrand

Hosszan elnyúló, terjedelmes partszakasszal várja a megmártózni vágyókat a Fonyódligeti Szabadstrand. A víz fokozatosan, lassan mélyül, így a családok nagy kedvence lehet a hely, ahonnan csodás panoráma nyílik a szemközti hegyekre. Vonzó attrakció a hatalmas csúszda, a remek vendéglátóhelyek, és bőven lehet találni árnyékos részt is a pihenéshez.

Modern rekortán futópálya, sportpályák és SUP-kölcsönzési lehetőség is van itt. Pár száz méterre található a bejárat a fonyódligeti vasúti megállótól, így nem is muszáj autóba ülni a megközelítéséhez.

Mesés homokos strandok

Ezeken a strandokon már-már tengerparti hangulat keríthet hatalmába.

4 csodás, homokos strand itthon: gyönyörű környezetben csobbanhattok

Ezeken a strandokon már-már tengerparti hangulat keríthet hatalmába.

Elolvasom

(Borító- és ajánlókép: Országalbum/ aholluby .)

Ezt is szeretjük