4 csodás, homokos strand itthon: gyönyörű környezetben csobbanhattok

Ezeken a strandokon már-már tengerparti hangulat keríthet hatalmába.

Homokos strandok Magyarországon
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A nyári melegben aligha van jobb hely a vízpartoknál. A homokos strandok rajongói szerencsére itthon is számos helyszín közül válogathatnak, ahol idilli környezetben tölthetik el a napot. 

A homokos partszakaszok helyenként kis túlzással tengerparti hangulatot árasztanak. Érdemes néha az örök klasszikusok, a Balaton és a Velencei-tó helyett vagy mellett felfedezni más, hasonlóan kellemes élményt kínáló célpontokat. A következő válogatásból ötleteket meríthetsz a nyári pancsoláshoz. 

Homokos strandok Magyarországon

Körös-torok szabadstrand

Csongrádban, a Hármas-Körös és a Tisza találkozásánál található az Alföld tengerpartjaként is emlegetett Körös-torok szabadstrand, ahol nyaranta, alacsony vízállás esetén láthatóvá válik a folyó jobb oldalán a homokpart. A mediterrán hangulatról a víz mellett sorakozó, szalmából készült napernyők gondoskodnak.

Közzétette: Révész Gábor fotói – 2022. június 26., vasárnap

A víz lassan mélyül, tiszta, de a folyó sodrásával számolniuk kell a fürdőzőknek. Az elmúlt években jelentős fejlesztéseket hajtottak végre a területen, mosdókonténereket és biciklitárolót is létesítettek. 

Domb Beach Strand

Kecskeméten, a Záportározói-tónál építették ki a Domb Beach Strandot, ahol 150 méteres, homokos, napfényes part várja a csobbanni vágyókat. Az aktív kikapcsolódásról vízisí, wakeboard és strandröplabdapálya gondoskodik, a kisebbek részére játszóteret hoztak létre.

Közzétette: Domb Beach Strand Kecskemét – 2020. szeptember 4., péntek

A belépőjegy a 2022-es szezonban 1400 forint, hatéves kor alatt ingyenes. Hétfőtől péntekig 16:00 után 800 forint. 

Demjéni Termáltó Fürdő

A Demjénben található Termáltó Fürdő szándékoltan tengerparti hangulatot idéz. A 3,5 hektáron elterülő élmény- és termálfürdő kicsiknek és nagyoknak egyaránt remek szórakozást és pihenést biztosít. A két termáltó 27-28 és 30-32 fokos, közepén egy élményelemekkel rendelkező fürdőházat alakítottak ki. Bent még melegebb, 34-36 fokos gyógyvízben mártózhatnak meg a látogatók. A tó melletti homokos parton napernyők és napozóágyak gondoskodnak a kényelemről. Panorámás szauna, óriáscsúszda, strandröplabda- és teniszpálya is a strandolók rendelkezésére áll.

Közzétette: Demjéni Termáltó Fürdő – 2022. június 18., szombat

A felnőttbelépőjegy hétfőtől csütörtökig 2490 forint, pénteken és hétvégén 2890 forint. Gyerek- és nyugdíjasjegy, valamint családi jegy váltására is lehetőség van. Az árak magukban foglalják a parkolást, a korlátlan szauna- és csúszdahasználatot - utóbbi nyáron érvényes. 

D-Beach

A Domonyvölgyi III-as víztározó strandja a D-Beach, ami Budapesttől autóval 30-40 percre található. Itt a homokos parton túl kis pálmafák idézik meg a mediterrán hangulatot. A strand családoknak is ideális, a gyermekeket a homokozáson túl a játszótér is szórakoztatja, a víz pedig sekély és langyos.

Közzétette: D-Beach Domonyvölgy – 2019. június 14., péntek

Az egész napos felnőttbelépőjegy 2500 forint, de lehetőség van délutáni és úszójegy megváltására is, igénybe vehető gyerek-, nagycsaládos- és nyugdíjaskedvezmény. 

A legszebb szabadstrandok a Dunánál

Európa második leghosszabb folyója, a Duna számos ponton igazán festői környezetben csábít fürdésre, megmártózni benne viszont biztonsági okokból csak a kijelölt szakaszokon lehet. A dunai szabadstrandok a fővárosból többnyire egyszerűen és gyorsan megközelíthetők, felkeresésük pedig akár kirándulással, városnézéssel is összeköthető.

A legszebb szabadstrandok a Dunánál: a Dunakanyar gyönyörű partszakaszainál festői környezetben csobbanhattok

Nézegess képeket!

Elolvasom

(Kiemelt kép: Országalbum/Balla Béla.)

Ezt is szeretjük