Alig ismert, meseszép fürdőtó, ha nem vágysz nagy tömegre: a Kun-Fehér-tó önfeledt strandolásra csábít

A Kun-Fehér-tónál hangulatos, tiszta víz és gyönyörű környezet várja a strandolni vágyókat.

kun-fehér-tó

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Gyönyörű környezetben, a Kiskunság homokbuckás vidékén, egy holdrutás tölgyfaerdő szomszédságában bújik meg a kétezer lakosú Kunfehértó, amelynek apró tavát elsősorban a környéken élők ismerik.

A falu Kiskunhalastól nagyjából 11 kilométerre található, félúton a Jánoshalma felé vezető út mentén, a kéleshalmi homokbuckák közelében. A településen a Kun-Fehér-tó kellemes, tiszta vizű strandja mintegy oázisként várja a pihenésre és egy jóleső csobbanásra vágyókat.

A Kun-Fehér-tó strandja

A Kun-Fehér-tó a csaknem azonos nevű falutól egy karnyújtásnyira található, onnan akár gyalog is könnyen megközelíthető. A védett szikes tó vize magas oldott sótartalmú, és évről évre kristálytiszta, kiváló minősítésű, remek választás a fürdőzéssel egybekötött kikapcsolódásra. Családok számára is megfelelő lehet, hiszen vize fokozatosan mélyül.

A tóban már 1930-ban létesítettek kijelölt strandot, ám az elmúlt években fejlődött igazán nagyot a 4 hektáros, ligetes, fás fürdőhely. A tóparton kialakítottak többek között egy homokos plázst, de a szolgáltatások is minden igényt kielégítenek: családi csúszda, ingyenes WiFi-hálózat, sportolási és játéklehetőségek, számos vendéglátóegység és szállás várja az érkezőket a környéken.

Több rendezvény, fesztivál is vonzza a vendégeket, melyek ugyan a 2020. évben elmaradtak, idén júliustól már tervezik pótolni őket. A strand területe kerítéssel elkerített, belépőjeggyel látogatható. Egész nyáron 9 és 19 óra között tart nyitva.

A strandolásra alkalmas fürdőtó mellett több apróbb horgásztó is megtalálható, így a horgászat szerelmesei zavartalanul, a strandtól távolabb hódolhatnak szenvedélyüknek. A kirándulásra vágyók tanösvényt járhatnak be a közelben, vagy bekapcsolódhatnak az Alföldi Kéktúrába, melynek 3., a hajósi pincefalutól a volt Petróczi iskoláig vezető szakasza pont a tó felett, az üdülőtelepen vezet végig.

A cikk az ajánló után folytatódik

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal, tökéletlenségünkkel? Hogyan dolgozzuk fel az életünkben felmerülő elakadásokat? 

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Az Alföldi Kéktúra kapcsán tudni érdemes, hogy rendkívül hosszú, 2021 nyarán pedig megszűnt a kerékpáros teljesítés lehetősége, így ha igazolófüzettel indulsz útnak, az már csak gyalogszerrel minősül hivatalosan igazolhatónak. Rövidebb szakaszokra bontva viszont a forró nyáron is élvezhető lehet, hiszen ezen a távon is több izgalmas helyszín várja a látogatókat, így Császártöltés, a hajósi pincefalu vagy a gyermekek izgalmas kalandjait biztosító Pici Paci Porta.

Hajós csodás pincefaluja

Nem csupán a jó borok miatt érdemes ellátogatni Hajós pincefalujába: a vidék a kastélyok és a misztikum szerelmeseinek is tartogat meglepetéseket.

24 kanyargós utca és 1200 pince: ismerd meg Magyarország páratlan pincefaluját!

Egész Európában nincs még egy ilyen különleges, pincékkel teli település.

Elolvasom

(Borító- és ajánlókép: Facebook/Fehértó Non-Profit Kft.)

Ezt is szeretjük