4 imádni való balatoni strand, ahol ingyenes a belépés: tiszta a víz, gyönyörű a környezet

Több hangulatos, szép szabadstrand van a Balatonnál, ahol kellemes a környezet is.

balaton strand

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Talán mindenkinek van kedvenc balatoni strandja, ahova évről évre visszavágyik. Bár sok helyen a belépőjegyek már meglehetősen magasak, néhány hangulatos, szépen kiépített szabadstrand is ugyanolyan jó élményekkel gazdagíthat.

Bár a Balaton déli partja régóta toronymagasan vezet a szabadstrandokat illetően, néhány azért az északi parton is akad. Vannak komfortos helyek és nomádabb szakaszok is. A következő néhány imádni való stranddal biztosan nem lő mellé az ember.

Balatonlellei Virág strand

Balatonlelle kiemelkedik a balatoni települések közül a szabadstrandokat illetően, ugyanis 4 kilométer hosszú, ingyenes, könnyen megközelíthető partszakasz várja a fürödni és lazítani vágyókat.

Az egyik kellemes hangulatú szabadstrand a Virág utcai Virág strand, ahol rendezett, homokos vízpart, rendben tartott vizesblokk, számos büfé és játszótér található, de vízibicikli és más sporteszközök, napozóágyak is bérelhetők.

Fonyódi Bélatelepi strand

Remek családi strandnak tartják a látogatók a fonyódi Bélatelepi strandot, ahol a rendezett vizesblokkon belül a gyerekeknek külön mosdó van, de játszóterek is lekötik a kicsiket. Homokos, kissé kavicsos partszakasz jellemzi, árnyékos terület is található bőven.

Bár a szezon előtt felmerültek olyan hírek, melyek szerint bizonytalan, hogy idén fizetős lesz-e Fonyód két szabadstrandja, végül szerencsére eldőlt, hogy marad az ingyenes strandolási lehetőség. Büfé, vízibicikli-kölcsönző, értékmegőrző és sportpályák is várják a kikapcsolódni vágyókat Bélatelep strandján, a vasúti megállótól pár percre.

Balatonboglári Platán strand

Balatonboglár városa megkerülhetetlen, ha kiváló, szépen gondozott, tiszta és modern strandokról van szó. Az üdülők nagy kedvence a központhoz közel eső Platán strand.

A cikk az ajánló után folytatódik

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

A strandon büfésor, sportpályák, homokos partszakasz, játszótér, csúszdák mind-mind hozzájárulnak a kellemes balatoni élményhez.

Balatonkenesei Alsóréti szabadstrand

A balatonkenesei Alsóréti szabadstrand a Balaton keleti oldalán népszerű, szép, noha a fürdésre alkalmas területet sűrű nádas veszi körül, és egy famólón keresztülsétálva csobbanhat az ember a vízbe.

A természet közelsége, a hangulatos környezet mellett remek büfék, játszótér, sportpálya, öltözők is elérhetők itt, nem véletlen, hogy egy-egy forró, nyári hétvégén hamar megtelik fürdőzővel.

Kirándulás a Balaton környékén

A Balaton környékén tett utak méltán kedvelt célpontjai a gyönyörű várak, ahonnan mesés panoráma nyílik a környékre.

(Borító- és ajánlókép: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük