Homokos, pici strand a Balaton partján, ahol nem kell verekedni az árnyékért: Lábdihegyet imádni fogod
A badacsonylábdihegyi strand nyugodt, és tele van programlehetőséggel.

badacsonylábdihegy
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha nyár, akkor Balaton. Ha Balaton, akkor meleg, naptej és sült hal illata, csillogó, békésen fodrozódó víztükör és nyaraló emberek, amíg a szem ellát. Bár sokak számára van már egy-egy jól bevált üdülőhely vagy strand, ahova minden évben visszatérnek, valóságos csodákkal találkozhat az ember, ha néha kilép a megszokottból, hogy új helyeket fedezzen fel.

Badacsony minden évszakban tud újat mutatni az érkezőknek, nyáron viszont különösen megélénkül az élet a hegyoldal településein. A Badacsonytördemichez tartozó Badacsonylábdihegy partszakasza kicsit kevésbé felkapott, pont ezért nagyon békés, ráadásul tele van jobbnál jobb programlehetőségekkel.

Lábdihegy strandja

A Badacsonylábdihegy vasúti megállóhely szomszédságában található Herczeg Ferenc Strandot a családias hangulat jellemzi. A partszakasz homokos, a víz lassan mélyül, ezért kisgyermekkel is ideális úti cél. A strand népszerű szolgáltatása a kajak- és kenukölcsönzés, de strandkönyvtár, pihenősarok, játszótér és röplabdapálya is van a területen.

labdihegy-kenu-kajak

A strand főszezonban délelőtt 9 órától este 7 óráig van nyitva, a teljes árú jegy 500 forint, de 14 éves kor alatti gyerekeknek, valamint 17 óra után 400 forintért kapható. A többszöri belépésre jogosító jegy ára 700 forint.

Ökoturisztikai Látogatóközpont

Igazi természeti kincsek tanúja lehet, aki ellátogat a Lábdihegy strandja mellett található Ökoturisztikai Látogatóközpontba. Itt a Balaton és a Badacsony hegyének vadabbik oldalát ismerhetik meg a látogatók két kiállítóteremben, de a strandon bérelt kenukkal akár a Nádi Szél Vízitúra Tanösvényt is bejárhatják, melynek hat állomása Balaton növény- és állatvilágát, geológiai érdekességeit mutatja be.

A cikk az ajánló után folytatódik

A látogatóközpontba a teljes árú jegy 500, a kedvezményes jegy 18 éven aluliaknak 300 forint, de a lábdihegyi strandbelépő megfizetése is feljogosít a belépésre.

Badacsonylábdihegyen kicsik és nagyok is őszinte izgalommal lépkedhetnek végig a közelben kialakított mezítlábas ösvényen. Érdemes ledobni picit a papucsot: a kavicsokból, homokból, fadarabokból álló szakaszok garantáltan különleges élményt biztosítanak.

Lábdi Piac

Ha pedig ez még mindig nem lenne elég a jóból, Badacsonylábdihegyen a strandon kívül sem áll meg az élet: októberig minden szombat délelőtt, 7 és 12 óra között szezonális őstermelői ökopiacot is tartanak.

labdi-piac

A piacot a strand és az Ökoturisztikai Látogatóközpont melletti sétányon rendezik meg, és csak a helyi, valamint a környékbeli termelők portékáit árusítják. A hely gasztronómiai kínálatát is a tudatosság jellemzi, helyi alapanyagokból készült ételeket kóstolhatnak meg a látogatók, és még a csomagolás is környezetbarát.

(Fotók: Országalbum/MAUNIKI, Facebook/Ökoturisztikai Látogatóközpont, Facebook/Lábdi Piac.)

Ezt is szeretjük