Eldugott, mégis gyönyörű tavacska, ahol fürödni is lehet: a Vadkerti-tónál nincs nagy tömeg

A Vadkerti-tó hűsítő vizével és változatos programjaival várja a kikapcsolódni vágyókat.

Vadkerti-tó strandja
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A Bács-Kiskun megyei Soltvadkert határában fekszik a Vadkerti-tó, amely gyógyító vizéről és változatos kikapcsolódási lehetőségeiről híres. Általában még sincs errefelé nagy tömeg, így jó célpont lehet azok számára, akik nyugodtan szeretnének strandolni. 

A tó és környezete aktív pihenést biztosít a család minden tagjának. A part mellett kemping és panzió is található, ha valaki több napot szeretne itt eltölteni.

Strandolás és változatos programlehetőségek

A mintegy hetven hektárnyi tó egyik oldalán nádas található, itt a horgászok és a csendet, nyugalmat kedvelők lelik meg számításaikat. A beépített partszakaszt hétvégi házak, ifjúsági tábor, kemping és panzió szegélyezik. A tó a kisgyermekesek kedvelt úti célja, mivel a part mentén sekély a víz, így pont megfelelő a csemeték pancsolásához. A mélyebb vizet bóják jelzik, és vízimentő is ügyel a fürdőzők biztonságára.

107533798 1250698005264475 6528928820093344728 o
Fotó: Facebook/Soltvadkert-Vadkerti-tó

Akik még változatosabbá tennék a strandolást, óriáscsúszdákat és trambulint is használhatnak, valamint lehetőség van vízibicikli-kölcsönzésre is. Illemhelyek, öltözőkabinok, büfék gondoskodnak arról, hogy egy egész napot el lehessen itt tölteni. Még könyvtárat is kialakítottak a parton, a tó körül pedig tanösvény is van.

A strand a 2020-as szezonban hétfőtől csütörtökig 8 és 18 óra között, péntektől vasárnapig 8 és 19 óra között várja a fürödni vágyókat. A felnőtt belépő 900 forint, a gyermekek, a nyugdíjasok és a 24 év alatti diákok 600 forintért válthatnak jegyet. Heti- és délutáni jegy vásárlása is lehetséges, hároméves kor alatt pedig ingyenes a belépés. A további árakról itt tájékozódhattok

A cikk az ajánló után folytatódik

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Soltvadkert nevezetességei

Soltvadkert a Duna-Tisza közén fekszik, Kiskőröstől 13 kilométerre, Kecskeméttől körülbelül 45 kilométerre van. 1900 előtt Vadkertnek nevezték, amely erdeinek és mezeinek változatos állatvilágára utalt. 1993-ban nyerte el a városi rangot. A jelenlegi városháza bájos épülete az 1820-as években épült.

Soltvadkert városháza
Fotó: Wikipédia/Csanády

Soltvadkert híres finom borairól, valamint a Szent Korona Cukrászdáról, ami múzeumként és irodalmi kávéházként is működik, 2005-ben elnyerte az Év Cukrászdája címet. A cukrászmesterség régi kellékeivel ismerkedhetnek meg itt a látogatók, na meg ínycsiklandó süteményeket és fagylaltokat kóstolhatnak. A száguldás szerelmeseinek ajánlott program a soltvadkerti Motor Múzeum felkeresése. 

Mesés kis tavak Budapest környékén, ahol strandolni is lehet: ingyenes helyeket is mutatunk

Akár autóval, akár tömegközlekedéssel indul útnak a család vagy baráti társaság, ezek a Budapest környéki strandok minden esetben könnyen megközelíthetőek.

Mesés kis tavak Budapest környékén, ahol strandolni is lehet: ingyenes helyeket is mutatunk

Nézegess képeket!

Elolvasom

(Borítókép forrása: Wikipédia / Zoltán Vörös. Képek forrása: Facebook / Soltvadkert-Vadkerti-tó, Wikipédia/Csanády.)

Ezt is szeretjük