A hangulatos, eldugott kis tóban tömeg nélkül fürödhetsz: Nagytevel a Bakony gyöngyszeme

A Nagyteveli-tó a Bakony eldugott gyöngyszeme, ahol kristálytiszta a víz.

nagyteveli tó

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A Bakony oldalában, Pápától egy karnyújtásnyira található Nagytevel, az 512 fős kis település, amelynek gyönyörű, hűsítő vizű tavát inkább csak a környékbeliek ismerik, pedig egy kellemes strand is várja a csobbanni vágyókat.

Bakonybél és a Hubertlaki-tó környéke bizonyára sok természetjárónak ismerős, nyáron viszont érdemes kicsit nyugatabbra venni az irányt: néhány kilométerrel arrébb bújik meg Nagytevel és nyugodt víztározója.

A Nagyteveli-tó strandja

A Pápai-Bakony-ér vizéből mesterségesen felduzzasztott tározó egész évben kedvelt helye a horgászoknak, nyaranta viszont a nyugodt strandolás hívei is felkereshetik: vize nemcsak kellemes hőmérsékletű, de az utóbbi évek mérései alapján kristálytiszta is, a Nemzeti Népegészségügyi Központ hivatalosan is kiválóra minősítette.

A környéken tett túrák remek pihenője lehet az erdőkkel övezett Nagyteveli-tó, melynek északnyugati részén található a kiépített strand. A bejárat mellett parkolót is kialakítottak a távolabbról érkező vendégek számára, a parton pedig nemcsak játszótér, de még büfé is várja a turistákat.

A Bakonyalja hullámzó lankái előtt jólesőt csobbanhattok, sőt a tó mellett, az árnyas fák között akár sátoros kempingezésre és lakókocsi bérlésére is van lehetőség, áram és rendezett vizesblokk is a szállóvendégek rendelkezésére áll. Természetesen a faluban is találhattok több vendégházat.

A cikk az ajánló után folytatódik

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal, tökéletlenségünkkel? Hogyan dolgozzuk fel az életünkben felmerülő elakadásokat? 

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A strand, melyen az elmúlt évben több felújítási munkát véghezvittek, 2020-ban 9 órától 20 óráig tart nyitva, a belépő felnőtteknek 700 forintba kerül, a diákoknak és nyugdíjasoknak 400 forint, 14 év alatti gyereknek 300 forint a jegy, 6 év alatt pedig ingyenes, de családi kedvezmény is van. 

Nagytevel látnivalói

Nagytevel nemcsak autóval érhető el, Pápáról mindössze bő negyedórás úttal megközelíthető, de még Budapestről is van néhány közvetlen buszjárat a településre, bár a buszmegállótól még 2-3 kilométerre van a strand.

A takaros, német nemzetiségi falu is megér egy kis sétát. A település összképét a zirci cisztercita rend által építtetett, római katolikus templom uralja, a strand mellett pedig a friss, hűs vizű Ida-forrás várja a megszomjazókat egy Mária-szoborral és szép pihenőhellyel a szomszédságában. Érdekesség, hogy a falu túlsó határában, elhagyatott szovjet katonai bázis épületei között paintballozásra is van lehetőség, ami szintén sokak számára csábító program lehet.

A Gébárti-tónál is nyugodt pihenés vár

A Gébárti-tó partja is festői, és kellemes nyugalommal várja a környékén járókat.

Álomszép a frissítő vizű magyar tavacska: a Gébárti-tónál gyönyörű környezetben fürödhetsz

Zalaegerszeg gyönyörű tava a Gébárti-tó, mely kellemes vízzel és nyugodt környezettel vár.

Elolvasom

(Képek: Facebook/Nagyteveli tó.)

Ezt is szeretjük